Турчинов: БЮТ вимагатиме створення слідчої комісії з розслідування фальсифікації результатів місцевих виборів

Поділитися
Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов заявив, що фракція БЮТ вимагатиме створити в парламенті Тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів фальсифікації й компрометації владою виборів. Про це Турчинов повідомив у неділю, 31 жовтня, на прес-конференції в Києві.
Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов заявив, що фракція БЮТ вимагатиме створити в парламенті Тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів фальсифікації й компрометації владою виборів. Про це Турчинов повідомив у неділю, 31 жовтня, на прес-конференції в Києві. «Наша фракція, безумовно, я сподіваюся, й інші опозиційні фракції нас підтримають, буде вимагати голосування за створення слідчої комісії, яка б могла проаналізувати весь фактаж щодо фальсифікацій влади під час виборчого процесу й процесу компрометації владою виборчого процесу», - сказав Турчинов. Крім того, за його словами, фракція БЮТ вимагатиме від Генеральної прокуратури «розслідування злочинів, пов'язаних з порушенням виборчого законодавства». Проте лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов уважає, що в «Батьківщини» немає реальних підстав оскаржити результати місцевих виборів. Про це він повідомив у ефірі національного каналу. «Немає нічого нового в заявах представників БЮТ, вони й на минулих виборах уесь час заявляли, що звертатимуться до судів і відстоюватимуть свою точку зору. Але як я пам'ятаю, потім цих звернень (до суду) не було, були тільки заяви», - зазначив він. Єфремов припускає, що на місцевих виборах ситуація повториться, оскільки на цих виборах, на його думку, не було системних порушень, які б свідчили про системні порушення, що дозволяють поставити результати виборів під сумнів. У той же час, народний депутат від БЮТ Сергій Власенко, реагуючи на виступ лідера Партії регіонів, зазначив, що про «демократичність» виборів свідчить хоча б той факт, що «Батьківщину» зняли з голосування в Київській та Львівській області, тощо.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі