ЦУП збільшить орбіту МКС на 4,2 кілометра

Поділитися
Підмосковний центр управління польотами почав операцію зі збільшення середньої висоти орбіти Міжнародної космічної станції. Про це в середу, 22 грудня, повідомив представник управління.
Підмосковний центр управління польотами почав операцію зі збільшення середньої висоти орбіти Міжнародної космічної станції. Про це в середу, 22 грудня, повідомив представник управління. За словами представника ЦУПа, орбіту планують збільшити на 4,2 км, що дозволить сформувати оптимальні балістичні умови перед польотом вантажного корабля «Прогрес М-09М» і шатла Discovery. «Маневр проводять із залученням восьми двигунів вантажного корабля «Прогрес М-07м », пристикованого до службового модуля російського модуля «Зірка», - повідомило джерело. Представник управління розповів, що двигуни «Прогреса» були ввімкнені за 19.28 (мск) і мають пропрацювати 1270 секунд. У результаті МКС отримає додатковий імпульс у 2,4 метра в секунду, середня висота її орбіти збільшиться на 4,2 кілометра й становитиме 352,9 кілометра, пояснив він. 28 січня і 3 лютого 2011 плануюють запуски вантажного корабля «Прогрес М-09М» і шатла Discovery.

За матеріалами GZT.RU

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі