Цхінвалі сподівається на розгляд питання про незалежність Південної Осетії в міжнародному суді ООН

Поділитися
МЗС Південної Осетії висловлює надію, що питання проголошення незалежності Південної Осетії і Абхазії теж коли-небудь буде розглядатися в стінах ООН. Незважаючи на те, що рішення Міжнародного суду ООН носить консультативний характер, воно створює певний міжнародно-правовий прецедент, заявив заступник міністра закордонних справ невизнаної республіки Південна Осетія Казбулат Цховребов, коментуючи рішення Міжнародного суду в Гаазі, який визнав напередодні правомірність проголошення незалежності Косово.
МЗС Південної Осетії висловлює надію, що питання проголошення незалежності Південної Осетії і Абхазії теж коли-небудь буде розглядатися в стінах ООН. Незважаючи на те, що рішення Міжнародного суду ООН носить консультативний характер, воно створює певний міжнародно-правовий прецедент, заявив заступник міністра закордонних справ невизнаної республіки Південна Осетія Казбулат Цховребов, коментуючи рішення Міжнародного суду в Гаазі, який визнав напередодні правомірність проголошення незалежності Косово."Хочеться сподіватися, що питання проголошення незалежності Південної Осетії і Абхазії теж буде розглядатися в стінах ООН, щоб у нас була можливість довести з високої трибуни, що незалежність Південної Осетії також не суперечить нормам міжнародного права", - зазначив Цховребов. Він висловив надію, що "країни Заходу рано чи пізно відступлять від політики подвійних стандартів при прийнятті рішень щодо Південної Осетії і визнають існуючі реалії, що призведе до більш широкого визнання державності республіки Південна Осетія". Раніше держсекретар США Гілларі Клінтон схвалила рішення Міжнародного суду про незалежність Косово. Відділення Косова, що виникло після кровопролитної війни 1998—1999 років і майже десятиріччя зовнішнього управління цією тоді ще провінцією у складі Сербії, викликало розкол у світовому співтоваристві. На сьогоднішній день державність Косова визнали 69 країн, включаючи Сполучені Штати і більшість держав Євросоюзу. Проте, Сербія, Росія і деякі інші країни як і раніше засуджують дії Пріштіни, які розцінюють як сепаратистські. Незважаючи на те, що рішення Міжнародного суду справедливості не буде мати прямих юридичних наслідків, постанова стане важливим дипломатичним фактором для розвитку відносин як на Балканах, так і в багатьох інших регіонах, констатують експерти.

За матеріалами «Росбалта»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі