Тринадцятий запуск "Булави" визнаний успішним

Поділитися
Черговий, 13-й за рахунком, випробувальний пуск ракети "Булава" проведено у четвер з борту російського атомного підводного човна стратегічного призначення "Дмитрий Донской". Запуск визнаний успішним, заявив представник управління прес-служби та інформації Міноборони РФ.
Черговий, 13-й за рахунком, випробувальний пуск ракети "Булава" проведено у четвер з борту російського атомного підводного човна стратегічного призначення "Дмитрий Донской". Запуск визнаний успішним, заявив представник управління прес-служби та інформації Міноборони РФ.Запуск проведений з підводного положення в рамках програми державних льотно-конструкторських випробувань комплексу. "Параметри траєкторії ракети відпрацьовані в штатному режимі. Бойові блоки успішно прибули на полігон Кура", - повідомили в Міноборони РФ. Із 12 попередніх пусків "Булави" тільки п'ять увінчалися успіхом. Останній запуск було здійснено 9 грудня 2009 року і він був також невдалим. Терміни наступних випробувань ракети кілька разів відкладалися - до з'ясування причин невдалого запуску. Загалом цього року планується провести три запуски "Булави", два з яких - із борту АПЧ "Дмитрий Донской". У разі успіху третій пуск буде здійснений зі штатного носія цієї зброї АПЧ "Юрий Долгорукий", який пройшов весь цикл заводських випробувань і має бути прийнятий на озброєння разом з "Булавою". У вересні міністр оборони Росії Анатолій Сердюков повідомив, що у випадку, якщо чергові пуски "Булави" будуть невдалими з різних причин, то доведеться змінювати всю систему виробництва і контролю. Міжконтинентальна балістична ракета "Булава" має у перспективі стати основою морських стратегічних ядерних сил РФ, під цю ракету вже закладено нові підводні човни.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі