Третій агрегат Ташлицької ГАЕС планують запустити в кінці 2011 року

Поділитися

Третій гідроагрегат Ташлицької гідроакумулюючої електростанції, розташованої на річці Південний Буг у Миколаївській області, може бути введений в експлуатацію у кінці 2011 року, повідомила прес-служба НАЕК «Енергоатом» 28 липня.

На завершення будівництва Ташлицької ГАЕС цього року виділять 265 млн грн. Таке розпорядження затвердив уряд України від 14 липня поточного року, поінформувала прес-служба. «Ці кошти будуть використовуватися для продовження будівництва другої черги гідроакумулюючої станції - її 3-го гідроагрегату. Готовність пускового комплексу на 1 січня 2010 становила 42%», - йдеться у повідомленні. Понад 100 млн грн планується скерувати на авансування контрактів із поставок такого основного електротехнічного обладнання, як блочний трансформатор, система управління гідрогенераторів та електричне обладнання генераторної схеми, термін виготовлення яких становить від 8 до 12 місяців. «Таким чином, сьогоднішні фінансові вкладення дозволять забезпечити його (обладнання) надходження на будівельний майданчик в середині наступного року, а, отже, запуск третього гідроагрегату відбудеться наприкінці 2011 року, що відповідає скоординованому графіку введення в експлуатацію другої черги ГАЕС», - йдеться у повідомленні. Ще близько 85 млн грн будуть спрямовані на оплату вже виготовленого обладнання та виконаних робіт. На вирішення соціальних питань регіону до управління капітального будівництва облдержадміністрації планується скерувати близько 16 млн грн. Нагадаємо, що програма заходів з вирішення соціальних та екологічних проблем територій, прилеглих до зони будівництва Ташлицької ГАЕС, діє з часу відновлення будівництва. Починаючи з 2001 року, на це витрачено понад 130 млн.грн. Ташлицька ГАЕС будується на річці Південний Буг у Миколаївській області. Станція входить до Південно-Українського енергокомплексу, який об'єднує Південно-Українську атомну електростанцію (АЕС) і Олександрівську малу гідроелектростанцію (ГЕС), побудовану на нижньому водосховищі ГАЕС. Пусковий комплекс Ташлицької ГАЕС включає два гідроагрегати. Перший гідроагрегат був введений в експлуатацію у серпні 2006 року, а другий - у липні 2007-го. Замовником будівництва електростанції є НАЕК «Енергоатом», оператор усіх чотирьох діючих атомних електростанцій України.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі