Тоні Блер пожертвує мільйони фунтів ветеранам

Поділитися
Екс-прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер планує благодійно передати прибуток від своєї книги «Подорож» («A Journey») реабілітаційному центру для ветеранів Королівського британського легіону. Про це в понеділок, 16 серпня, повідомляють місцеві ЗМІ з покликанням на представника колишнього глави уряду країни.
Екс-прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер планує благодійно передати прибуток від своєї книги «Подорож» («A Journey») реабілітаційному центру для ветеранів Королівського британського легіону. Про це в понеділок, 16 серпня, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на представника колишнього глави уряду країни.«Містер Блер пожертвує 4,6 мільйона фунтів стерлінгів, плюс всі гроші від продажу прав на видання книги, солдатам, щоб вшанувати їх сміливість і самопожертву. Як прем'єр-міністр він був свідком цьому подвигу в Іраку, Афганістані, Північній Ірландії, Сьєрра-Леоне і Косово. Це спосіб висловити свою пошану», - сказав він. Гроші будуть перераховані на рахунок Королівського британського легіону. Це найбільша одноразове  пожертвування, коли-небудь отримана ним. Легіон планує з цих коштів профінансувати будівництво реабілітаційного центру для ветеранів бойових дій, який буде відкрито влітку 2012 року. Вартість будівництва центру склала 25 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 40 мільйонів доларів). Королівський британський легіон отримає гроші відразу після початку продажів книжки. Кріс Симпкінс, генеральний директор Королівського британського легіону, сказав, що щедрість екс-прем'єра буде доречною й дуже допоможе змінити якість життя сотень ветеранів і поранених солдат. Окрім того, він категорично відкинув припущення щодо назви  будівлі  ім'ям Блера. «Легіон є абсолютно аполітичною структурою», - підкреслив Симпкінс. Оточення Тоні Блера заперечує також думки, що на такий вчинок колишнього політика підштовхнуло почуття провини за те, що він допомагав США у військових кампаніях. Презентація книжки колишнього прем'єра, запланована на початок вересня, обіцяє стати однією з ключових і найбільш скандальних подій року в Королівстві. Книжковий магазин «Waterstone's» вже заявив про те, що буде вимушений просити допомоги в силових структур, щоб забезпечити безпеку заходу. Такі кроки вимушені робити через все більш зростаючу хвиля обуреннь з боку послідовників антивоєнного руху у Великобританії. Вони закликають до масштабного бойкоту і самої книги, а також книжкової мережі,що буде  розповсюджувати твір. Охорона Тоні Блера вже  стала причиною скандалу. На початку липня уряд Великобританії ініціював перевірку витрат, що були направлені на охорону екс-прем'єра. Зроблено це було після того, як газета Mail on Sunday опублікувала дані, які показують, як  щороку платники податків «виділяють» Тоні Блеру 250 тисяч фунтів стерлінгів тільки на його безпеку. Нагадаємо, Тоні Блер посів пост в 1997 році і обіймав його протягом десяти років. Це є рекордом серед британських лейбористів. Крім того, він став другим, після Маргарет Тетчер, прем'єр-міністром, який залишався при владі протягом трьох загальних виборчих кампаній. Також політик запам'ятався в країні тим, що активно брав участь у міжнародних військових конфліктах в Афганістані й Іраку, відправляючи туди британських солдатів.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі