Тимошенко звернеться до МВФ із проханням не надавати кредит нинішньому уряду

Поділитися
Опозиція звернеться до МВФ із проханням не надавати кредит нинішній українській владі, оскільки він буде використаний для виплати 5,4 млрд доларів компанії «РосУкрЕнерго», повідомила екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу ТВі 4 липня.

Опозиція звернеться до МВФ із проханням не надавати кредит нинішній українській владі, оскільки він буде використаний для виплати 5,4 млрд доларів компанії «РосУкрЕнерго», повідомила екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу ТВі 4 липня.

Як заявила лідер БЮТ, відкрите звернення до МВФ буде ухвалено у понеділок, 5 липня, на надзвичайному засіданні опозиційного уряду.

«Будемо приймати відкрите звернення до Міжнародного валютного фонду не давати Януковичу ті гроші, які вони (МВФ) збираються дати, і лише тому, що вони (нинішня влада України) хочуть використати ці гроші на повернення тих 5,4 млрд доларів компанії «РосУкрЕнерго», по суті, задіяти їх у потужній корупції», - заявила Тимошенко.

За її словами, відповідне звернення надішлють восьми лідерам держав, які є засновниками МВФ.

«Ми розкладемо усю цю ситуацію повністю. Ми покажемо, що сьогодні Янукович свідомо програв суд, який повинен бути на користь України», - підкреслила екс-прем'єр.

Нагадаємо, що 1 липня лідер БЮТ заявила, що українська опозиція має намір ініціювати незалежне міжнародне розслідування у зв'язку із рішенням Стокгольмського суду, який зобов'язав НАК «Нафтогаз України» повернути компанії «РосУкрЕнерго» 11 млрд куб. м газу і виплатити штраф.

У той же день Тимошенко оприлюднила текст рішення Стокгольмського суду за позовом «РосУкрЕнерго» до компанії «Нафтогаз». На основі цього документа лідер БЮТ зробила висновок, що керівництво «Нафтогазу» відмовилося від захисту «за директивами президента України Віктора Януковича».

Тимошенко також заявила, що опозиція подасть до парламенту законопроект, що забороняє виконувати Україні рішення Стокгольмського арбітражного суду, і скерує усі матеріали, що стосуються цього рішення, до МВФ.

Нагадаємо, що уряд України просить МВФ затвердити нову програму stand-by на період із червня 2010 по грудень 2012. У рамках цієї програми уряд розраховує отримати від МВФ протягом найближчих двох з половиною років $ 19 млрд. Передбачається, що остаточне рішення про надання позики буде ухвалено у кінці липня, коли це питання розгляне рада директорів МВФ.

За матеріалами: Офіційний сайт Юлії Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі