Тимошенко хоче особисто поговорити з Януковичем про місцеві вибори

Поділитися
Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вимагає зустрічі з президентом України Віктором Януковичем для того, щоб пред'явити йому документи, що свідчать про «руйнування процесу виборів» до місцевих органів влади.
Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вимагає зустрічі з президентом України Віктором Януковичем для того, щоб пред'явити йому документи, що свідчать про «руйнування процесу виборів» до місцевих органів влади."Я звертаюся до пана Януковича: терміново ухвалити президію політради партії «Батьківщина»... щоб ми мали можливість довести до гаранта Конституції всю цю інформацію, пред'явити йому документи", - сказала Тимошенко на прес-конференції у п'ятницю, 17 вересня, в Києві. Вона нагадала, що «Батьківщина» вимагає всіх без виключення парламентських партій надати рівну квоту у територіальних виборчих комісіях. Тимошенко заявила, що її політична сила вимагає негайної за ініціативою президента зміни складу Центральної виборчої комісії. За її словами, у ЦВК повинні паритетно представлені як опозиційні, так і провладні сили. Тимошенко зазначила, що її політична сила вимагає скасувати «несправедливе, тенденційне» рішення ЦВК і перепризначити керівників, заступників і секретарів територіальних виборчих комісій із дотриманням пропорційно представництва від усіх партій. Вона зазначила, що вимагає від Януковича припинити незаконні дії Міністерства юстиції, яке видає «фальшиві свідоцтва фальшивим організаціям «Батьківщини» у Львівській і Київській областях», і припинити видачу міністром внутрішніх справ України цим організаціям фальшивих печаток. Тимошенко також зазначила, що ЦВК має скасувати ті рішення, які вони прийняли щодо «фальшивих осередків партії». За словами політика, рішення ЦВК щодо складу територіальних виборчих комісій свідчить про те, що вибори «вже сфальсифіковані». Вона зазначила, що у тервиборчкомах контролю від опозиції немає. Тимошенко стверджує, що ЦВК у її сьогоднішньому вигляді, яка на 2/3 представляє інтереси коаліції - це «машина, яка буде штампувати будь-які рішення без будь-яких обмежень». За її словами, керує цією машиною голова адміністрації президента України Сергій Льовочкін. «Якщо Янукович відмовиться від такої зустрічі... це буде ще одним підтвердженням того, що все це відбувається під його прикриттям, і він є ідеологом руйнування виборів до місцевих органів влади», - зазначила Тимошенко. Нагадаємо, раніше Тимошенко звернулася з відкритим листом до Центрвиборчкому, в якому виклала всі факти, пов'язані зі звільненням Івана Деньковича з посади голови Львівської обласної організації партії і Володимира Майбоженка з посади голови Київської обласної партійної організації. Лідер партії підкреслила, що подача документів за підписом цих людей незаконна.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі