Тігіпко звинуватив владу Одеської області у спробі зриву виборів в Ізмаїлі

Поділитися
Віце-прем'єр-міністр, лідер партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко заявляє, що влада Одеської області поставила собі за мету зірвати вибори мера міста Ізмаїла. Про це він повідомив у п'ятницю, 30 липня.
Віце-прем'єр-міністр, лідер партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко заявляє, що влада Одеської області поставила собі за мету зірвати вибори мера міста Ізмаїла. Про це він повідомив у п'ятницю, 30 липня.«Одеська влада не займається водопостачанням, наведенням порядку на ринках. Замість цього керівництво області поставило собі за мету зірвати вибори в Ізмаїлі», - повідомив він. На виборах мера Ізмаїла, які мали відбутися 1 серпня, партія «Сильна Україна» очікувала перемоги свого висуванця Андрія Абрамченка. Однак, на думку Сергія Тігіпка, місцева влада приклала всіх зусиль, щоб скасувати дострокові вибори. «Мене це не дивує. Нам ніхто нічого не подарує. Якщо ми хочемо змінити країну, ми все одно повинні йти до влади, в тому числі до місцевої. Я закликаю своїх прихильників бути абсолютно спокійними і діяти у рамках закону», - сказав він. Лідер «Сильної України» не виключає повторення подібних подій на місцевих виборах, які заплановано на 31 жовтня. «Ізмаїл - це репетиція перед виборами до місцевих рад. Таких же дій можна чекати від влади по всій області, у тому числі в Одесі. Я сподіваюся, що одесити і жителі області зроблять певні висновки, і коли прийде час голосувати у жовтні - зроблять правильний вибір ... Ми підемо на ці вибори, і в тому, що ми виграємо вибори в Ізмаїлі - я навіть не сумніваюся», - вважає Тігіпко. Нагадаємо, рішення про проведення позачергових виборів міського голови Ізмаїла 1 серпня Верховна рада прийняла 25 травня. До цього у місті майже два роки не було мера - ще у вересні 2008 року депутати міськради достроково припинили повноваження Георгія Дубенка. Для участі у позачергових виборах зареєструвалися вісім кандидатів. Проте 1 липня, прийнявши рішення про проведення виборів до місцевих рад 31 жовтня, парламент відразу ж скасував проведення позачергових виборів у 154 населених пунктах, у тому числі в Ізмаїлі. Тим часом територіальна виборча комісія (ТВК) виступила за проведення виборів. «Відповідно до всіх документів, що є у розпорядженні ТВК, вибори пройдуть 1 серпня. Це підтверджується і роз'ясненням, отриманим нами від Центральної виборчої комісії. Звертаю увагу на те, що ніяких документів, які забороняють проведення виборів міського голови, немає», - заявила голова ізмаїльського ТВК Катерина Вітенко. Проти проведення позачергових виборів мера виступили представники влади, зокрема голова Одеської облдержадміністрації Едуард Матвійчук, а також в. о. міського голови Ізмаїла, секретар міськради Ірина Рудніченко, яка також балотується на посаду мера. «В Ізмаїлі вкрай гостра ситуація, - відзначив голова одеської організації Комітету виборців України Анатолій Бойко .- ТВК Ізмаїла, за вказівками Центрвиборчкому, підготовку до виборчого процесу не згортала і продовжує її, але проблема в тому, що підключився неприкритий адміністративний ресурс з боку міської ради».

За матеріалами: Коммерсантъ-Украина, прес-служба партії «Сильна Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі