Тігіпко вважає недоцільним перегляд прогнозу макропоказників

Поділитися
Перегляд прогнозу макропоказників України в умовах збереження суттєвих ризиків недоцільний, вважає віце-прем'єр Сергій Тігіпко.
Перегляд прогнозу макропоказників України в умовах збереження суттєвих ризиків недоцільний, вважає віце-прем'єр Сергій Тігіпко. "Я вважаю, ми не повинні цього ще робити (переглядати макропоказники), тому що зберігаються певні ризики для країни", - сказав він журналістам у Києві у понеділок, 2 серпня. "Я кажу, у першу чергу, про ризики, які пов'язані з цінами на металургійну продукцію, і я б сьогодні поводився консервативно. Поки що гарячкувати нам не треба", - підкреслив віце-прем'єр. Нагадаємо, Кабінет міністрів України прогнозує зростання ВВП України у 2010 році на 3,7% після його падіння у 2009 році на 15,1% під час прискорення інфляції з 12,3% до 13,1%. За підсумками першого півріччя 2010 року ВВП країни зріс на 6,3%, а інфляція склала 3,3%. Відзначимо також, що Європейський банк реконструкції та розвитку нещодавно зберіг прогноз зростання ВВП України у поточному році на рівні 4% і поліпшив його на 2011 рік із 4% до 4,1%, а міжнародне рейтингове агентство Moody's прогнозує зростання ВВП України у 2010 році на рівні 3,3%, а у 2011 році - 4,5%.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі