Тігіпко пропонує штрафувати неплатників за послуги ЖКГ

Поділитися
Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко виступає за введення штрафних санкцій за несплату комунальних послуг. Про це він заявив сьогодні, 19 липня, у ході селекторної наради із питань соцзахисту населення під час оптимізації тарифів ЖКГ.

Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко виступає за введення штрафних санкцій за несплату комунальних послуг. Про це він заявив сьогодні, 19 липня, у ході селекторної наради із питань соцзахисту населення під час оптимізації тарифів ЖКГ.

"Що стосується дисципліни оплати, то я можу сказати, що тут ситуація буде ставати дедалі жорсткішою і жорсткішою. Ми, я впевнений, найближчим часом повинні будемо прийняти відповідні рішення і провести їх через парламент, за якими ми будемо вводити штрафні санкції за несплату, і ось ці розмови ліберальні щодо сплати ми маємо припинити. Платити повинні всі. Хто не може - тому допомагає держава. Всі інші повинні платити, і ця система має працювати жорстко", - заявив Тігіпко.

Тігіпко також відзначив, що на сьогоднішній день в уряду немає можливості субсидувати НАК "Нафтогаз України".

"Досить. Минулого року 30 мільярдів практично збитку "Нафтогазу", дефіцит бюджету, який ми покрили за рахунок держави ... У цьому році 10 мільярдів. Якщо ми приймаємо відповідні рішення, ми повинні розуміти, для чого це робиться. "Нафтогаз" із наступного року має бути прибутковою організацією", - пояснив він.

Нагадаємо, після підвищення тарифів на газ для населення, запланованого на 1 серпня, ціна на опалення і гарячу воду збільшиться на 20-25%. Про це у четвер, 15 липня, заявив міністр із питань житлово-комунального господарства Юрій Хіврич.

«У зв'язку з тим, що у собівартості тепла і гарячої води газ складає в середньому 53%, то, за нашими розрахунками, ціна на тепло і на воду підніметься від 20 до 25%», - сказав він.

Він також розповів і про причини подібного підвищення. За словами міністра, зростання тарифів на газ для населення пов'язане зі збільшенням ціни імпортного газу за контрактом та секвестром держбюджету.

Окрім того, сьогодні стало відомо про те, що суд переніс на 20 жовтня засідання за позовом Блоку Кличка щодо тарифів на житлово-комунальні послуги (ЖКП) у Києві.

За матеріалами: ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі