ТЕЦ-6 залишилася без газу: жителі трьох районів Києва позбавлені гарячої води

Поділитися
Компанія «Газ України» 27 липня припинила подачу палива на ТЕЦ-6 АК «Київенерго», яка забезпечує тепловою енергією Оболонський, Деснянський і частину Дніпровського району, інформує прес-служба «Київенерго». У свою чергу, у КМДА 28 липня повідомили про переговори з головою Мінпаливенерго Юрієм Бойком стосовно відновлення поставок газу.
Компанія «Газ України» 27 липня припинила подачу палива на ТЕЦ-6 АК «Київенерго», яка забезпечує тепловою енергією Оболонський, Деснянський і частину Дніпровського району, інформує прес-служба «Київенерго». У свою чергу, у КМДА 28 липня повідомили про переговори з головою Мінпаливенерго Юрієм Бойком стосовно відновлення поставок газу. У повідомленні енергокомпанії наголошується, що останні два тижні (12-26 липня) «Київенерго» здійснювала щорічні гідравлічні випробування тепломереж зони ТЕЦ-6 і проводила низку профілактичних ремонтів обладнання станції для підготовки до роботи в опалювальний період. «Київенерго» була готова відновити виробництво теплової енергії для гарячого водопостачання з 26 липня, але відсутність газу робить неможливим перехід на плановий режим роботи», - йдеться у заяві. Причиною дій газопостачальників з припинення подачі газу на ТЕЦ-6 є заборгованість енергокомпанії за спожите паливо. Борг енергокомпанії перед ДК «Газ України» становить понад 2 млрд грн. При цьому, у «Київенерго» підкреслили, що по закінченню опалювального сезону, протягом трьох місяців компанія не збільшує борг зі сплати за газ для виробництва тепла, а скорочує його. В енергокомпанії також відзначають, що не зможуть сплатити цей борг до тих пір, поки Київська міська державна адміністрація не погасить борги перед «Київенерго». «Згідно з постановою Кабміну від 31 травня 2010 № 371, КМДА зобов'язана погасити заборгованість перед енергокомпанією шляхом відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію, яка на 01.07.2010 становить понад 2 млрд грн. Тільки після цього, "Київенерго" отримає фінансову можливість оплатити двохмільярдний борг перед ДК "Газ України"», - йдеться у повідомленні.Переговори з міністром БойкомВодночас сьогодні, 28 липня, в Київдержадміністрації повідомили, що питання відновлення поставок газу на ТЕЦ-6 знаходиться під особистим контролем в.о. голови КМДА Олександра Попова. «Олександр Попов особисто займається питанням відновлення газопостачань на ТЕЦ-6 АК "Київенерго"», - підкреслили у КМДА. У столичній адміністрації відзначили, що на даний момент проходять переговори між Поповим і міністром палива та енергетики Юрієм Бойком з даного питання.

За матеріалами: Київенерго, прес-служба КМДА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі