Тестування нової заглушки BP у Мексиканській затоці може бути зупинено

Поділитися
Відповідальний за контроль ліквідації аварії у Мексиканській затоці адмірал Тед Аллен має намір припинити тестування нової заглушки BP, якщо компанія не надасть йому докладний звіт щодо витоку нафти з-під купола

Відповідальний за контроль ліквідації аварії у Мексиканській затоці адмірал Тед Аллен має намір припинити тестування нової заглушки BP, якщо компанія не надасть йому докладний звіт щодо витоку нафти з-під купола.

Аллен розраховує отримати детальні відомості про те, наскільки знизився тиск у заглушці, встановленій на аварійній свердловині, і про концентрацію там метану. Також адмірал у своєму письмовому запиті, адресованому нафтовій компанії British Petrolium, вимагає встановити причини просочування нафти з-під захисного купола.

Нагадаємо, фахівці BP зафіксували випадок витоку нафти з-під захисного купола у Мексиканській затоці. Встановити цей факт змогли завдяки виділенню із основи заглушки частинок сировини. Також їхню увагу привернув низький тиск у районі основи заглушки.

У неділю представник федеральної влади США на умовах анонімності повідомив ЗМІ, що фахівці стурбовані невеликим протіканням нафти, а також просочуванням метану з-під землі неподалік від аварійної свердловини.

За словами джерела, це може бути ознакою тріщин у стовбурі свердловини, яка останні три дні повністю закупорена.

Представник федеральної влади також повідомив, що якщо підтвердиться витік, Тед Аллен віддасть розпорядження зупинити випробування нової заглушки і відкрити клапани, які утримують потік нафти.

ВР відмовилася від коментарів з цього приводу. Представник компанії Марк Солт сказав, що ВР "продовжує тісно співпрацювати з усіх питань із вченими, що працюють на уряд США".

У п'ятницю, 16 липня, фахівці завершили встановлення нової заглушки, що перекриває свердловину. На брифінгу один із топ-менеджерів BP Кент Уеллс повідомив, що ніяких ознак того, що нафта продовжує витікати, більше не спостерігається.

Платформа Deepwater Horizon, якою керує компанія BP, затонула у Мексиканській затоці біля узбережжя штату Луїзіана 22 квітня після вибуху і 36-годинної пожежі. У результаті інциденту загинули 11 людей.

Із цього моменту із пошкодженої свердловини на дні Мексиканської затоки щоденно виливалося від 35 тисяч до 60 тисяч барелів нафти на день.

За матеріалами РБК, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі