Таїланд хоче придбати в України більше 100 бронетранспортерів

Поділитися
Таїландська армія має намір придбати в України партію із 121 бронетранспортера. Про це у четвер, 22 липня, пише місцева газета Bangkok Post із посиланням на своє джерело у міністерстві оборони.
Таїландська армія має намір придбати в України партію із 121 бронетранспортера. Про це у четвер, 22 липня, пише місцева газета Bangkok Post із посиланням на своє джерело у міністерстві оборони. За даними видання сума операції складе 4,6 мільярда бат (майже 143 мільйони доларів). При цьому секретар таїландського міністерства оборони Апічарта Пенкітті, військове відомство вже погодило плани армії. Також він додав, що у відомства є гроші на купівлю бронетранспортерів. У 2007 році Таїланд вже придбав в України 96 бронетранспортерів БТР-3Е1 на чотири мільярди бат, однак поки що не отримав замовлені машини. Цей контракт перебуває на стадії виконання. За відомостями Міністерства оборони України, затримка поставок БТР пов'язана з тим, що Німеччина відмовилася постачати до України комплектуючі військового призначення. Міністерство оборони Таїланду пояснює зацікавленість в українських БТР їхньою дешевизною. Які саме бронетранспортери має намір придбати Таїланд у рамках нового контракту, не уточнюється. Наразі в Україні виробляються нові БТР-4. Зокрема, поставки цих машин до Іраку розпочнуться у жовтні 2010 року. Передача бронемашин буде здійснюватися у рамках контракту, укладеного з урядом Іраку у серпні 2009 року. У загальній складності Ірак повинен отримати 420 БТР-4 на 500 мільйонів доларів.

За матеріалами: Bangkok Post, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі