Таджицьких мусульманок просять утриматися від чорних хіджабів

Поділитися
Рада улемів Ісламського центру Таджикистану, найвищого духовного органу республіки, закликає таджичок відмовитися від носіння релігійного одягу інших ісламських країн. Цей заклик пролунав після різкої критики президента Емомалі Рахмона, який намагається зупинити розповзання радикального ісламу країною.
Рада улемів Ісламського центру Таджикистану, найвищого духовного органу республіки, закликає таджичок відмовитися від носіння релігійного одягу інших ісламських країн. Цей заклик пролунав після різкої критики президента Емомалі Рахмона, який намагається зупинити розповзання радикального ісламу країною.Про це заявив Кобілджон Боєв, керівник відділу фетв Ісламського центру. За словами Боєва, Рада улемів порекомендувала усім імам-хатібам (настоятелям мечетей) у своїх проповідях закликати таджичок носити тільки той одяг, що відповідає традиціям таджицького народу. «Це не означає, що ми порекомендували заборонити носіння ісламського одягу, зокрема, сатр або хіджаб. Ми виступаємо проти носіння релігійного одягу, властивого іншим ісламським країнам - арабським, Ірану або Туреччині», - пояснив Боєв. Він додав, що останнім часом зросла кількість жінок, які носять релігійний одяг. «В основному, вони всі - у чорних тонах, хоча у таджиків чорний колір є знаком жалоби», - додав Кобілджон Боєв. Нагадаємо, що на початку вересня президент Таджикистану Емомалі Рахмон виступив із різкою критикою носіння релігійного одягу місцевими жінками і дівчатами та закликав їх звернути увагу на споконвічно таджицькі варіанти. Під таджицьким стилем експерти мають на увазі сукні з довгими рукавами і великою хусткою. Хоча в дорадянський період на території Таджикистану жінки носили, в основному, особливий вид одягу - бурку чи інакше - паранджу. Експерти не виключають, що остання рекомендація Ради улемів стала наслідком критики Рахмона. У серпні президент Рахмон не раз критично висловлювався стосовно залучення молоді до релігії та їх навчання у зарубіжних медресе. Незабаром Рада улемів порекомендувала імам-хатібам у своїх проповідях не закликати молодь до мечетей, оскільки світське навчання важливіше за релігійне. Нагадаємо, лідер нідерландської ультраправої Партії свободи Герт Вілдерс 30 вересня заявив, що майбутній уряд планує заборонити носіння паранджі у громадських місцях. Раніше носіння паранджі було заборонено у Франції.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі