Таджикистан: Урядові війська несуть нові втрати

Поділитися
У східному Раштському районі Таджикистану підірвалася на міні машина з військовослужбовцями Національної гвардії. Шестеро людей загинули, є поранені, їх число уточнюється, повідомили джерела в Національній гвардії країни.
У східному Раштському районі Таджикистану підірвалася на міні машина з військовослужбовцями Національної гвардії. Шестеро людей загинули, є поранені, їх число уточнюється, повідомили джерела в Національній гвардії країни.Додамо, на сході Таджикистану у Раштському районі, у 180 км від Душанбе тривають спецоперації урядових сил проти бойовиків. Бойові дії ведуться у важкодоступній ущелині Камароб. За даними джерела, 1 жовтня під час спецоперації один з вертольотів військово-повітряних сил Таджикистану був змушений здійснити аварійну посадку. За однією з версій, вертоліт зачепив лопатнем гірську вершину, за іншою - лопатень вертольота був пошкоджений під час обстрілу. Ніхто з екіпажу вертольота не постраждав. А напередодні увечері на сході Таджикистану зазнав аварії вертоліт Мі-8. На борту судна знаходилися два заступника командувача Національної гвардії - полковники Зафар Олім і Даврон Самад. Загалом за даними джерел у силових структурах республіки жертвами катастрофи стали 28 осіб, у тому числі сім військовослужбовців національної гвардії і 21 боєць підрозділу «Альфа» таджицьких спецслужб. За попередніми даними, катастрофа вертольота сталася з технічних причин. Водночас, як розповіли у прес-центрі національної гвардії, бойова машина перебувала у хорошому робочому стані, і керував нею досвідчений екіпаж на чолі з Атахоном Ахмедовим. Створено урядову комісію з розслідування причин аварії. 4 жовтня в Таджикистані загинули п'ятеро співробітників правоохоронних органів. Військові були задіяні у спецоперації урядових сил. Тим часом триває пошук колишніх опозиційних польових командирів Абдулло Рахімова, Мірзохуджі Ахмадова, Аловудіна Давлатова. Вони звинувачуються в організації обстрілу військової колони міноборони Таджикистану 19 вересня, у результаті якого, за офіційними даними, загинули 28 солдатів і офіцерів, 15 отримали поранення. У свою чергу незалежні таджицькі ЗМІ говорять про набагато більшу кількість жертв обстрілу.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі