Табачник: До кінця серпня Міносвіти винесе на обговорення правила прийому до ВНЗ на 2011 рік

Поділитися
До кінця серпня Міністерство освіти винесе на громадське обговорення нові правила прийому до ВНЗ на 2011 рік, заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.
До кінця серпня Міністерство освіти винесе на громадське обговорення нові правила прийому до ВНЗ на 2011 рік, заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник. "До кінця серпня правила прийому на наступний навчальний рік будуть оприлюднені для громадського обговорення", - сказав він на прес-конференції у п'ятницю в Києві. "Будуть запропоновані зміни, які не тільки врегулюють проблемні питання та недоліки цього року, але і зроблять вступну кампанію наступного року більш відкритою, прозорою і зручною для абітурієнтів", - додав міністр. Окрім того, Д.Табачник повідомив, що буде запропонований прийом абітурієнтів до ВНЗ на основі трьох складових: балів за зовнішнє незалежне оцінювання (що складе 2/3 від загальної кількості балів) і середнього балу атестату. Також, на думку міністра, необхідно вводити так званий "бал вищого навчального закладу". Також він зазначив, що вже у 2011 році планується впроваджувати елементи системи "електронне надходження". За повідомленнями ЗМІ, у перші дні вступної кампанії до практично усіх ВНЗ утворилися величезні черги. У зв'язку з цим Міносвіти днями попросило вузи негайно збільшити кількість технічних працівників приймальних комісій із числа викладачів і продовжити термін прийому документів протягом дня. При цьому голова Дмитро Табачник заявляв, що міністерство не бачить підстав для продовження термінів роботи приймальних комісій  у вузах. Тим не менше, у середу, 21 липня, прем'єр-міністр Микола Азаров доручив міністерству науки і освіти продовжити терміни вступної кампанії на два тижні. При цьому голова уряду вказав на «небачені черги до вступних комісій популярних університетів та  інститутів».

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі