Світові ціни на продовольство знову відновили історичний максимум

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Світові ціни на основні види продовольства, в тому числі на борошно і молоко, ростуть восьмий місяць поспіль. У лютому індекс цін ФАО на м'ясо зріс на 2%, а на молочні продукти - на 4% у порівнянні з січнем. Не подорожчав лише цукор.

У лютому продовольчий індекс цін ФАО, який базується на продуктовому кошику, що включає зерно, олійні культури, молочні продукти, м'ясо і цукор, збільшився на 2,2% у порівнянні з січнем і становив 236 пунктів. Це найвищий показник відтоді, як ФАО початку індексацію цін у 1990 році, повідомляє центр новин ООН.

«Раптове зростання цін на нафту може ще більше погіршити і без того небезпечну ситуацію на продовольчих ринках», - заявив директор відділу торгівлі та ринків ФАО Давид Халлам.

ФАО прогнозує в цілому гарні озимі врожаї
у північній півкулі і збільшення виробництва пшениці у 2011 році на 3%. Прогнозується відновлення виробництва пшениці в основних країнах-виробниках СНД. Поки умови для зимового посівного сезону в цих країнах в цілому сприятливі.

За останніми оцінками, обсяг світового виробництва зерна у 2010 році склав на 8 мільйонів тонн більше, ніж очікувалося у грудні, але був трохи меншим за аналогічний показник 2009 року.

Нагадаємо, що попередній максимум цін на продовольство було зафіксован
ий у січні 2011 року.


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі