Світові банки включили до "чорного списку" 60 високопоставлених російських чиновників

Поділитися
Світові банки включили до "чорного списку" 60 високопоставлених російських чиновників, пов'язаних зі справою Сергія Магнітського, юриста фонду Hermitage Capital Management, що помер у СІЗО.

Світові банки включили до "чорного списку" 60 високопоставлених російських чиновників, пов'язаних зі справою Сергія Магнітського, юриста фонду Hermitage Capital Management, що помер у СІЗО.

Як повідомляє Daily Telegraph, список включає заступника генпрокурора Віктора Гриня, керівника департаменту з економічної безпеки ФСБ Віктора Вороніна і голову Слідчого комітету при МВС Олексія Анічіна.

Компанія World-Check, що збирає інформацію щодо потенційних корупціонерів, включила їх у свою базу даних, яка використовується 49-ма з 50-ти найбільших банків світу. Як відзначає "Ехо Москви", тепер у чиновників можуть виникнути проблеми при здійсненні операцій через ці банки.

Перелік 60 "підозрілих" російських чиновників отримав назву "список Кардіна". Він названий на ім'я сенатора від штату Меріленд Бенджаміна Кардіна, який раніше зажадав заборонити даним особам в'їзд до Сполучених Штатів.

З практичної точки зору, як пояснив журналу thе New Times один з передплатників агентства, це означає пильну увагу до чиновника і можливі проблеми з відкриттям рахунків у закордонних банках. На думку іншого аналітика, банки, які не бажають зв'язувати себе з підозрілими клієнтами, можуть попросити їх закрити раніше відкриті рахунки.

Колишній начальник загиблого Сергія Магнітського Джеймісон Файерстоун висловив надію, що всі посадові особи, які зазначені у "списку Кардіна", будуть засуджені не тільки світовим співтовариством, але понесуть реальне покарання і в Росії.

16 листопада 2009 юрист Сергій Магнітський помер у СІЗО "Матроська тиша". Незадовго до взяття під варту він розкрив факт розкрадань 5,4 мільярда рублів бюджетних коштів, скоєних за участю чиновників МВС. Його смерть викликала широкий громадський резонанс. СКП порушив за фактом смерті Магнітського кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених статтею 124 ("ненадання допомоги хворому") і статтею 293 ("Халатність") КК.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі