Судівського принца визнали винним у вбивстві слуги

Поділитися
Саудівського принца визнали винним в умисному вбивстві свого слуги. Вердикт у вівторок, 19 жовтня, виніс лондонський Центральний суд. Про це повідомили місцеві ЗМІ.
Саудівського принца визнали винним в умисному вбивстві свого слуги. Вердикт у вівторок, 19 жовтня, виніс лондонський Центральний суд. Про це повідомили місцеві ЗМІ. Вирок не було оприлюднено на засіданні. Його винесення заплановано на середу, 20 жовтня. Експерти заявляють, що принца, скоріше за все, чекає довічне ув'язнення. Згідно з даними слідства, 34-річний принц Сауд бін Абдулазіз бін Насир аль-Сауд 15 лютого 2010 у готелі Landmark у Лондоні побив і задушив свого слугу 32-річного Бандара Абдуллу Абдулазіза. Принца було звинувачено в навмисному вбивстві й заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть. Адвокати обвинуваченого спробували пом'якшити вердикт, посилаючись на те, що принц вчинив ненавмисне вбивство. Проте в ході суду звинувачення надало відеозаписи, зроблені камерами спостереження готелю Landmark, що доводять: принц неодноразово жорстоко бив свого слугу. За версією звинувачення, принц і слуга перебували в інтимному зв'язку, а вбивство відбулося під час нетрадиційних еротичних ігор. Адвокати принца в свою чергу стверджували, що хоча їхній підзахисний і його загиблий слуга подорожували разом і зупинилися в одному номері готелю Landmark, чоловіків пов'язувала лише дружба. У Саудівській Аравії, нагадали адвокати на процесі, покарання за гомосексуальні зв'язки - смертна кара. Представники Скотланд-Ярду, які розслідували справу про вбивство в готелі Landmark, виступаючи на суді, звернули особливу увагу на той факт, що принц зробив усе можливе, щоб уникнути відповідальності за злочин. Сауд бін Абдулазіз бін Насир аль-Сауд повідомив про подію в номері лише за кілька годин після смерті слуги, намагався приховати сліди злочину, спочатку стверджував, що Бандар Абдулла Абдулазіз наклав на себе руки, а вже після того, як його взяли під варту, намагався без будь-яких на те підстав домогтися дипломатичного імунітету.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі