Суд займеться правомірністю підвищення цін на газ 16 вересня

Поділитися
Окружний адміністративний суд Києва призначив перше засідання у справі за позовом Національного форуму профспілок України до Національної комісії регулювання електроенергетики щодо визнання протиправною і скасування постанови N812 про підвищення роздрібних цін на газ для населення на 16 вересня 2010 року.
Окружний адміністративний суд Києва призначив перше засідання у справі за позовом Національного форуму профспілок України до Національної комісії регулювання електроенергетики щодо визнання протиправною і скасування постанови N812 про підвищення роздрібних цін на газ для населення на 16 вересня 2010 року. Як повідомили у прес-службі НФПУ, засідання відбудеться о 13:30 у приміщенні Окружного адміністративного суду Києва. Дане рішення прийнято відповідно до Постанови Окружного Адміністративного суду Києва від 22 липня 2010 року. "Підставою для подання даного судового позову стало те, що постанову про підвищення цін на природний газ для населення не було погоджено із Загальним представницьким органом профспілок, що є неприпустимим", - зазначив голова НФПУ Мирослав Якібчук. Окрім того, за його словами, всі виправдання влади, що ціна на газ для населення підвищилася через взяті Україною зобов'язання перед МВФ, профспілки вважають неправомірними. "Представники влади самі неодноразово заявляли про те, що зниження цін на російський газ в обмін на продовження терміну перебування ЧФ РФ у Севастополі, дозволить відмовитись від підвищення роздрібних цін на "блакитне" паливо для населення", - пояснює Якібчук. Нагадаємо, НФПУ вже мав позитивний досвід блокування рішень уряду про підвищення тарифів для населення через суд. Зокрема, 31 серпня 2009 року Окружний адміністративний суд м.Києва задовольнив позов Національного форуму профспілок України, в якій оскаржено постанову НКРЕ від 9 липня 2009 року про підвищення ринкових цін на природний газ для населення. Раніше Комуністична партія України зажадала від уряду переглянути рішення про підвищення комунальних тарифів для населення. В іншому випадку КПУ обіцяє провести акції протесту. При цьому за результатами опитування, проведеного Інститутом Горшеніна, українці покладають основну відповідальність за підвищення тарифів на газ для населення на президента Віктора Януковича і Кабінет міністрів. НКРЕ збільшила із 1 серпня 2010 року на 50% відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення.

За матеріалами ЛIГА.Новини

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі