Суд заборонив акції протесту під час візиту патріарха Кирила до Києва

Поділитися
Окружний адміністративний суд міста Києва ввечері в п'ятницю, 23 липня, заборонив акції протесту в центральній частині Києва під час візиту патріарха Московського і всієї Русі Кирила 25-28 липня.

Окружний адміністративний суд міста Києва ввечері в п'ятницю, 23 липня, заборонив акції протесту в центральній частині Києва під час візиту патріарха Московського і всієї  Русі Кирила 25-28 липня.

Акції протесту планувало провести Всеукраїнське об'єднання «Свобода». Позов проти акцій був поданий Київською міською державною адміністрацією.

Суд мотивував заборону тим, що акції можуть призвести до сутичок між представниками різних релігійних конфесій і політичних напрямів, а також створити умови, які перешкоджатимуть нормальній життєдіяльності міста.

Як заявив під час судового засідання представник ВО «Свобода» в суді, голова Київської міської організації Андрій Мохник: «Виявляється, блокування вулиць правоохоронцями під час приїзду громадянина РФ Володимира Гундяєва не є перешкодою нормальній життєдіяльності міста, а мирні акції протесту, навіть Молебень за Україну, який планували провести традиційні українські конфесії - будуть перешкоджати. Перекриття вулиць, багатотисячна міліцейська охорона, перешкоджання нормальній життєдіяльності мільйонам українців свідчать, що спецкомісар Кремля Володимир Гундяєв боїться українського народу і діє як окупант, який сіє в Україні зло і ненависть».

Нагадаємо, що патріарх Кирило перебуває в Україні з 20 липня. Спочатку він відвідав Одесу, а в п'ятницю, 23 липня, зустрівся з президентом України Віктором Януковичем в Криму, де вручив йому орден.

У суботу-неділю, 24-25  липня, патріарх відвідав  Дніпропетровську, де Українська народна партія також планував провести акції протесту, проте суд також заборонив їх.

Заходи під час візиту Кирила до Києва 25-28 липня заплановані в центральній частині міста, і столична Державтоінспекція вже закликала водіїв утриматися від поїздок у центр Києва в ці дні.

Заборона акцій протесту на підставі «перешкоди сутичок» стала традиційною після перемоги на президентських виборах у лютому 2010 року  Януковича і що послідували за цими змінами в політичному житті країни. Подібні заборони давно практикуються в Російській Федерації.

За матеріалами ВО «Свобода»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі