Суд скасував заборону на одностатеві шлюби в Каліфорнії

Поділитися
У США федеральний суддя Он Уокер у середу, 4 серпня, скасував заборону на одностатеві шлюби, введену раніше у Каліфорнії. Згідно з вердиктом, цей закон порушує конституцію і дискримінує гомосексуальні пари.
У США федеральний суддя Он Уокер у середу, 4 серпня, скасував заборону на одностатеві шлюби, введену раніше у Каліфорнії. Згідно з вердиктом, цей закон порушує конституцію і дискримінує гомосексуальні пари.Акт, відомий під назвою «Пропозиція 8», був схвалений виборцями штату у 2008 році. Відповідно до нього у Каліфорнії заборонялися одностатеві шлюби, але допускалися одностатеві цивільні союзи. «"Пропозиція 8" не дає жодного раціонального приводу для відмови геям і лесбійкам у шлюбі, - зауважив він. - Більше того, все свідчить про те, що "Пропозиція 8" узаконює в конституції Каліфорнії положення про те, що різностатеві шлюби мають перевагу над одностатевими». Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер поспішив привітати це рішення федерального суду. «Для сотень тисяч каліфорнійських геїв і лесбійок це рішення означає повну підтримку з боку закону, якої, на мій погляд, заслуговує кожен», - зазначив він. Тим не менше, прихильники заборони на одностатеві шлюби вже заявили про намір подати апеляцію, і тоді справа, як кажуть експерти, дійде до Верховного суду США. У ході референдуму 2008 року до конституції штату була внесена поправка, відома під назвою «Пропозиція 8», яка свідчила, що «у Каліфорнії визнається і вважається законним тільки шлюб між чоловіком і жінкою». Одностатеві пари негайно оскаржили цю поправку, заявивши, що вона порушує їхні права, гарантовані конституцією США. Мова у даному випадку йшла про порушення права гомосексуалістів обох статей вибирати собі партнера, у той час як це право зберігалося за гетеросексуалами. Зараз одностатеві шлюби на національному рівні дозволені лише в дев'яти країнах світу, в основному європейських. У середині липня Аргентина стала першою державою Латинської Америки, яка легалізувала такі союзи.

За матеріалами: CNN, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі