Суд: ПП на єдиному податку не повинні сплачувати додаткових внесків до Пенсійного фонду

Поділитися
Київський апеляційний адмінсуд визнав недійсною постанову КМУ № 366, за якою приватним підприємцям, що обрали спрощену систему оподаткування, необхідно сплачувати додаткові страхові внески до Пенсійного фонду України у розмірі від 123,50 гривень на місяць.

Київський апеляційний адмінсуд визнав недійсною постанову КМУ № 366, за якою приватним підприємцям, що обрали спрощену систему оподаткування, необхідно сплачувати додаткові страхові внески до Пенсійного фонду України у розмірі від 123,50 гривень на місяць.

Апеляційний суд постановив залишити в силі рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, який задовольнив позови близько 2000 приватних підприємців до Кабінету Міністрів України.

Постанову уряду № 366 «Про сплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування» визнано недійсною із моменту її прийняття.

Окружний адміністративний суд м. Києва своєю постановою ще у вересні 2009 року призупинив дію оскаржуваної постанови Кабінету Міністрів України до набрання рішенням законної сили, задовольнивши заявлене клопотання про забезпечення позову. Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко подав апеляцію.

Кабмін Азарова постанову уряду Тимошенко скасував, але апеляцію не відкликав. Якби рішення апеляційної інстанції було сьогодні на користь Кабміну, то кожен приватний підприємець повинен був би заплатити від 123 гривень 50 копійок щомісяця за травень-вересень 2009 року, коли постанова уряду діяла.

"В Україні кілька мільйонів приватних підприємств, таким чином держава незаконно могла б поповнити бюджет Пенсійного фонду", коментують ситуацію в адвокатській компанії «Наталія Субота і партнери».

Партнер компанії «Наталія Субота і партнери» Андрій Нечипоренко 6 травня 2009 подав позов до Кабінету Міністрів України. Через два місяці число подібних позовів до уряду від підприємців сягнуло двох тисяч. Усі позови об'єднали в одне провадження.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі