Ставнійчук: Причетні до зриву виборів мера Ізмаїла мають понести кримінальну відповідальність

Поділитися
Причетні до зриву виборів мера Ізмаїла повинні понести відповідальність, у тому числі й кримінальну, вважає член Венеціанської комісії Марина Ставнійчук. Про це вона сказала на прес-конференції в понеділок у Києві.
Причетні до зриву виборів мера Ізмаїла повинні понести відповідальність, у тому числі й кримінальну, вважає член Венеціанської комісії Марина Ставнійчук. Про це вона сказала на прес-конференції в понеділок у Києві. За словами Ставнійчук, закон про місцеві вибори, який діяв на момент проведення виборів у місті Ізмаїл, передбачав можливість того, що вибори можуть не відбутися і можуть бути призначені в такому випадку повторні вибори. У той же час вона підкреслила, що користується інформацією про ситуацію в Ізмаїлі зі ЗМІ. Вона зазначила, що відповідно до цієї інформації члени виборчих комісій "саботували проведення виборів". "Очевидно для мене першим питанням має стояти питання про відповідальність, у тому числі і кримінальну, щодо перешкоджання реалізації виборчого права", - заявила Ставнійчук. "Гроші витрачені, виборчий процес проходив - дисципліна у державі повинна бути, у тому числі й під час виборчого процесу", - сказала вона. При цьому Ставнійчук відзначила, що оскільки вибори не відбулися у місті Ізмаїл цієї неділі, очевидно, вони будуть проводитися одночасно з місцевими виборами по всій Україні 31 жовтня. Раніше із посиланням на інформацію одного з кандидатів на посаду міського голови Андрія Абрамченка повідомлялося, що в Ізмаїлі Одеської області зірвано дострокові вибори мера, які були призначені на 1 серпня. За його словами, виборчий процес загальмувався через те, що на дільниці не було передано списків виборців. "А якщо нема листів виборців, то не можуть видати і бюлетені", - пояснив Абрамченко. Разом з тим, за словами Абрамченка, всі суди, які розглядали позови, подані з метою скасувати вибори, були на користь кандидатів у мери, які виступають за їхнє проведення. Раніше у спробі зриву виборів в Ізмаїлі владу Одеської області звинуватив віце-прем'єр Сергій Тігіпко. Як повідомлялося, в Ізмаїлі Одеської області виник конфлікт навколо дати проведення і фінансування позачергових виборів мера міста. Проблема виникла через те, що спочатку Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Ізмаїла на 1 серпня, а потім прийняла рішення щодо проведення виборів до місцевих представницьких органів по всій країні 31 жовтня. Тривалий час місцева територіальна виборча комісія не отримувала жодних роз'яснень від Центральної виборчої комісії про те, проводити чи ні вибори. Тим часом виборча кампанія тривала. В.о. мера Ізмаїла Ірина Рудніченко подала кілька позовів до суду з метою скасувати проведення виборів. Її дії підтримував голова Одеської обладміністрації Едуард Матвійчук. Він же зажадав від правоохоронців втрутитися у ситуацію, які у результаті взяли під охорону виборчі бюлетені. Ізмаїльський тервиборчком зареєстрував 8 кандидатів на посаду мера Ізмаїла, серед них начальник Ізмаїльського районного управління МНС Сергій Павлухін (від Партії регіонів), депутат Ізмаїльської міськради, лідер Ізмаїльської міської парторганізації партії "Сильна Україна" Андрій Абрамченко.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі