США запропонували Ізраїлю за тримісячний мораторій на будівництво поселень 20 винищувачів

Поділитися
Державний секретар США Хілларі Клінтон запропонувала прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху 20 бойових літаків F-35 і 3 мільярди доларів, а також ряд послуг і поступок на міжнародній арені в обмін на 3-місячний мораторій на будівництво поселень.
Державний секретар США Хілларі Клінтон запропонувала прем'єр-міністрові Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху 20 бойових літаків F-35 і 3 мільярди доларів, а також ряд послуг і поступок на міжнародній арені в обмін на 3-місячний мораторій на будівництво поселень. Також США укладуть з Ізраїлем всеосяжну угоду в галузі безпеки за умови, якщо Ізраїль і Палестина підпишуть мирний договір. За словами представників ізраїльського прем'єра, пропозиція не є остаточною, ізраїльська та американська сторони все ще формулюють конкретні умови майбутніх домовленостей. Ще одним пунктом угоди є запевнення з американської сторони, що якщо Ізраїль припинить будівництво поселень на 3 місяці, то США більше не проситимуть продовжити цей мораторій. Так само США зобов'язуються використовувати своє право вето в Раді Безпеки ООН при спробах прийняти будь-які антиізраїльські резолюції. Після прибуття з США, де Нетаньяху перебував з 5-денним офіційним візитом, він представив план, запропонований Клінтон, міністрам свого кабінету.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі