США відреагували на скорочення оборонного бюджету Великобританії

Поділитися
Офіційний Вашингтон відреагував на скорочення оборонного бюджету Великобританії. Відповідно до заяв держсекретаря США Хілларі Клінтон, Великобританія й надалі залишається головним партнером Сполучених Штатів Америки у військовій сфері. Про це у вівторок, 19 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ.
Офіційний Вашингтон відреагував на скорочення оборонного бюджету Великобританії. Відповідно до заяв держсекретаря США Хілларі Клінтон, Великобританія й надалі залишається головним партнером Сполучених Штатів Америки у військовій сфері. Про це у вівторок, 19 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ. «США високо цінують прагнення прем'єр-міністра Девіда Кемерона та його уряду збалансувати бюджет, водночас зберігаючи в найкращому вигляді обороноздатність перед посиленням загроз для безпеки», - заявила Клінтон. Держсекретар уточнила, що має в своєму розпорядженні всі необхідні докази того, що Великобританія підготувала фундаментальний огляд, а тому «зможе виконувати всі свої зобов'язання перед НАТО й залишиться найбільш сильним партнером наших військ у прагненні знизити рівень загроз XXI століття». Британський прем'єр-міністр Девід Кемерон, представляючи в Палаті громад Стратегічний огляд з оборони й безпеки, повідомив, що бюджет на оборону Сполученого Королівства на найближчі чотири роки буде скорочено на 8%. Кемерон повідомив, що чисельність британської армії до 2015 року буде зменшено на сім тисяч осіб - до 95,5 тисячі чоловік, п'ять тисяч місць буде скорочено в королівських ВПС і стільки ж на флоті. Крім того, протягом чотирьох років міністерство оборони має скоротити 25 тисяч осіб цивільного персоналу. При цьому британський прем'єр пообіцяв, що витрати на операцію в Афганістані зменшено не буде, а британські військовослужбовці в провінціях країни, навпаки, отримають додаткове технічне оснащення. Стратегічний огляд з оборони й безпеки став першим оглядом оборонної галузі Великобританії за 12 років і був представлений у рамках великої урядової програми зі скорочення бюджетних витрат.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі