США принесли вибачення за перевернутий прапор Філіппін

Поділитися
© presidentrso.com
Влада США принесла офіційні вибачення керівництву Філіппін за те, що на зустрічі лідерів країн-членів Асоціації країн Південно-Східної Азії (АСЕАН) з американським президентом Бараком Обамою прапор Філіппін було повішено «догори ногами». Про це в неділю, 26 вересня, повідомили місцеві ЗМІ.
Влада США принесла офіційні вибачення керівництву Філіппін за те, що на зустрічі лідерів країн-членів Асоціації країн Південно-Східної Азії (АСЕАН) з американським президентом Бараком Обамою прапор Філіппін було повішено «догори ногами». Про це в неділю, 26 вересня, повідомили місцеві ЗМІ. Незважаючи на те, що зустріч відбулася ще в п'ятницю, офіційна реакція на помилку надійшла лише в неділю. Під час зустрічі, що відбулася, перед президентом Філіппін Беніньо Акіно була табличка з правильно зображеним державним прапором - прямокутник, утворений з верхньої синьої смуги, нижньої червоної та білого трикутника, що розділяє смуги з лівого боку. Проте, за спиною Акіно були розташовані прапори країн, серед яких був перевернутий прапор його країни. У філіппінському посольстві США заявили, що це була ненавмисна помилка й ніякого дипломатичного підтексту вона не мала. Крім того, влада пообіцяла розібратися, чому інцидент взагалі міг статися. У свою чергу МЗС Філіппін повідомило, що сприйматиме інцидент лише як мимовільну помилку й що ситуація ніяк не вплине ні на двосторонні відносини країн, ні на підсумки саміту АСЕАН - США. Цікаво, що Філіппіни - єдина в світі країна, що використовує не тільки пряме положення свого прапора, але й перевернуте, яке прапор «займає», коли держава перебуває в стані війни або введено воєнний стан. На даний момент країна не веде бойових дій з будь-якою країною.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі