США не повідомили про затримання російського льотчика

Поділитися
Посольство РФ у Вашингтоні надіслало до держдепартаменту США ноту, заявивши, що російських дипломатів своєчасно не проінформували про затримання у Ліберії льотчика-росіянина Костянтина Ярошенка.

Посольство РФ у Вашингтоні надіслало до держдепартаменту США ноту, заявивши, що російських дипломатів своєчасно не проінформували про затримання у Ліберії льотчика-росіянина Костянтина Ярошенка.

Про це заявив генконсул РФ у Нью-Йорку Андрій Юшманов. За словами російського дипломата, офіційної відповіді від американської сторони поки не надійшло.

Раніше у понеділок російський адвокат льотчика Ярошенка, якого звинувачують в організації наркотрафіку, заявив, що росіянин був затриманий у столиці Ліберії американськими спецслужбами у кінці травня.

"Ярошенка було незаконно затримано 28 травня американськими спецслужбами у готелі столиці Ліберії Монровії і переправлено до США", - сказав адвокат Олександр Боженко.

Льотчику були пред'явлені звинувачення у спробі підкупу вищих посадових осіб Ліберії та участі у здійсненні транспортування кокаїну у Південній Америці, Африці та Європі.

Адвокат росіянина відзначив, що, за заявою прес-служби нью-йоркської прокуратури, жителя Ростова-на-Дону було затримано у ході спільної спецоперації правоохоронних органів Ліберії і спецслужб США.

"Однак у відповідь на наш запит уряд Ліберії повідомив, що нічого не знає про сам факт затримання російського льотчика і пред'явлені йому звинувачення", - сказав Боженко. За його словами, ніколи ще російського громадянина не затримували на території третіх країн і не переправляли таємно до в'язниці США.

Про те, що стосовно Костянтина Ярошенка порушено міжнародні правові норми, заявляє та його дружина, Вікторія Ярошенко. «Він не багато може розповісти, тому що його залякують. Там у них на другому поверсі є типу лікарні. Його попередили: будеш багато розповідати - наручники і прекрасні препарати, які доводять людей до хорошого стану. Або ж дев'ятий поверх - це карцер», - заявила дружина льотчика.

Нагадаємо, шпигунський скандал між РФ і США вибухнув у кінці червня. Тоді американська влада оголосила про арешт 10 осіб, які ймовірно працювали на російські спецслужби. Ще один підозрюваний встиг облишити США, однак потім був затриманий на Кіпрі. Тим не менше, він був звільнений місцевим судом під заставу, після чого зник у невідомому напрямку.

За матеріалами «Пятого каналу», Російської служби Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі