США не будуть підтримувати держпідприємства інших країн

Поділитися
© images.music.itop.net
Американське агентство з надання допомоги іноземним державам Millenium Challenge Corporation більше не буде працювати з держкомпаніями. Посередники, що потрапили в цю категорію, були виключені зі списку партнерів корпорації. Про це в середу, 28 вересня, повідомили місцеві ЗМІ.
Американське агентство з надання допомоги іноземним державам Millenium Challenge Corporation більше не буде працювати з держкомпаніями. Посередники, що потрапили в цю категорію, були виключені зі списку партнерів корпорації. Про це в середу, 28 вересня, повідомили місцеві ЗМІ. Згідно з даними агентства, останнім часом почастішали ситуації, коли контракти на виконання тих чи інших робіт, спрямованих на розвиток сільського господарства, медицини чи освіти, отримували держкомпанї. У більшості відомих випадків це стосується китайських компаній, які працюють в інших країнах. У МСС висловили впевненість, що такий стан речей призведе до неефективних витрат коштів і зниження конкуренції. Як зауважив сенатор Джим Уебб, гроші США повинні йти на підтримку бідних країн, а не на розвиток державних підприємств Китаю. Загалом на подібні контракти було витрачено близько 300 мільйонів доларів. Millenium Challenge Corporation була створена Конгресом США в 2004 році. Згідно з правилами організації, на допомогу США можуть розраховувати тільки ті країни, які відповідають трьом основним критеріям MCC: ефективна влада, вільна економіка, готовність інвестувати в добробут громадян. Загалом агентство розподілило близько 7,4 мільярдів доларів.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі