США готують нові санкції проти КНДР

Поділитися
Держсекретар США Гілларі Клінтон оголосила у середу про намір Вашингтона ввести нові економічні санкції проти КНДР, повідомляють американські ЗМІ.
Держсекретар США Гілларі Клінтон оголосила у середу про намір Вашингтона ввести нові економічні санкції проти КНДР, повідомляють американські ЗМІ. Під час прес-конференції в Сеулі Клінтон пояснила, що подібні санкції націлені на те, щоб перешкодити розробці північнокорейської ядерної програми. За словами держсекретаря США, санкції "дозволять покласти край нелегальній діяльності КНДР, що дозволяє фінансувати її програми з розробки озброєнь". Раніше кандидат на посаду голови американської розвідки Джеймс Клеппер заявив американським конгресменам, що у даний момент поведінка КНДР є однією з головних причин для побоювань у спецслужбах США. За його словами, затоплення південнокорейського корвета у березні цього року, а також невдала спроба ліквідувати перебіжчика, який раніше посідав у КНДР значне становище, нагадали йому обстріл літака південнокорейських авіаліній у 1987 році. "Найголовніший урок, який ми як спецслужби повинні винести з недавніх провокацій Пхеньяну, полягає у тому, що, можливо, ми стоїмо на порозі нового небезпечного періоду, коли Північна Корея знову надумає домагатися своїх цілей шляхом безпосередніх нападів на нашого союзника - Республіку Корею, - заявив Клеппер. - Окрім того, ми знову усвідомили, що військова сила КНДР становить загрозу, до якої не варто ставитися легковажно". Раніше Південна Корея і США повідомили, що 25 липня розпочнуть масштабні військові маневри, які стануть сигналом для КНДР. У чотириденних навчаннях, які пройдуть в Японському морі, будуть брати участь 20 кораблів, 200 літаків і 8 тисяч військовослужбовців.

За матеріалами Інтерфакс Україна, Російська служба Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі