США: Демократи втратили контроль над палатою представників, але зберегли більшість у Сенаті

Поділитися
Демократична партія президента США Барака Обами втратила контроль над палатою представників за підсумками проміжних виборів у конгрес США, але зберегла більшість у сенаті.
Демократична партія президента США Барака Обами втратила контроль над палатою представників за підсумками проміжних виборів у конгрес США, але зберегла більшість у сенаті.Новим спікером палати представників, судячи з усього, стане республіканець Джон Бонер. У телефонній розмові з ним президент Обама висловив надію на те, що їм вдасться знайти точки дотику. Напередодні американці обирали повний склад палати представників (435 конгресменів) і приблизно третину членів сенату (37 сенаторів із 100). За даними американських ЗМІ, що посилаються, переважно, на результати опитувань і перші дані про підрахунок голосів, на даний момент Республіканська партія виграла у демократів більше 50 місць у палаті представників. Для отримання більшості їй вистачало всього 40 голосів. Нинішні вибори стали найбільш різким "перевертанням" палати представників із 1948 року. За останніми даними, республіканці отримали 235 місць у палаті (218 було необхідно для досягнення більшості), у демократів - 181 місце. Серед сенаторів, переобраних на черговий термін, виявився Гаррі Рід - лідер демократів у верхній палаті, а також екс-кандидат у президенти США республіканець Джон Маккейн, який завоював крісло сенатора уп'яте. Демократи не змогли зберегти за собою місце сенатора від штату Іллінойс, яке раніше займав президент США Барак Обама. Кандидат від Демократичної партії Алексі Джаннуліас програв боротьбу за посаду сенатора від Іллінойсу республіканцеві Марку Кірку. Президент США Барак Обама, він же колишній сенатор від штату Іллінойс, вже заявив про готовність працювати і з республіканцями, і з демократами. Він поговорив за телефоном із лідером демократів у палаті представників Стен Хойером і сенатором Мітчем Макконеллом, який очолює сенатську республіканську меншість, і висловив надію на "плідну спільну роботу на благо країни і всього американського народу".

За матеріалами Бі-бі-сі, Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі