Сполучені Штати визнали пакистанських талібів терористами

Поділитися
Федеральна влада США офіційно внесли пакистанський осередок руху «Талібан» (Tehrik-e Taliban Pakistan) до списку іноземних терористичних організацій. Про це мовиться в заяві Держдепартаменту США, оприлюдненому 1 вересня.
Федеральна влада США офіційно внесли пакистанський осередок руху «Талібан» (Tehrik-e Taliban Pakistan) до списку іноземних терористичних організацій. Про це мовиться в заяві Держдепартаменту США, оприлюдненому 1 вересня.Дану заяву було підписано 12 серпня держсекретарем США Хіларі Клінтон. Приводом для внесення пакистанського осередку «Талібан» до список ворожих Сполученим Штатам організацій стала інформація про те, що Файзал Шахзад, що намагався здіснити теракт на Таймс-сквер у Нью-Йорку, проходив підготовку в таборах Tehrik-e Taliban Pakistan. Формально, внесення організації до «чорного списку» означає для її членів заборону в'їзду на територію США, заморожування їх рахунків в американських банках, а також заборона на співпрацю з організацією в будь-якій формі. Відтепер підтримка зв'язків з пакистанськими талібами вважатиметься злочином проти Сполучених Штатів. Рух ісламізму «Талібан» виник у 1994 році на території Афганістану і Пакистану. У його складі були пуштунскі релігійні об'єднання і ветеранів бойових дій проти радянських окупаційних військ, лідером яких була мулла Мохаммед Омар. З 1996 по 2001 роки «Талібан» контролював велику частину території Афганістану. Після атаки на Всесвітній торговий центр в Нью-Йорку 11 вересня 2001 року Афганістан відмовився видати американській владі ймовірного організатора терактів Усаму бін Ладена. Після цього, в жовтні 2001 року війська НАТО спільно з афганськими антиталібськими силами почали військову операцію, у результаті якої влада талібів була повалена. Таліби і понині продовжують вести партизанську війну проти офіційної афганської і пакистанської влад. Найбільший вплив ісламізм зберігається в сурмах Афганістану і на північному заході Пакистану.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі