Спікер парламенту Нагірного Карабаху: Постачання української зброї може дестабілізувати ситуацію в регіоні

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Допомога України у переозброєнні армії Азербайджану може призвести до дестабілізації ситуації у конфліктному регіоні, заявив спікер нагірно-карабахського парламенту Ашот Гулян.
Допомога України у переозброєнні армії Азербайджану може призвести до дестабілізації ситуації у конфліктному регіоні, заявив спікер нагірно-карабахського парламенту Ашот Гулян.«Україна допомагає здійснювати переозброєння Азербайджану. Це не є позитивним елементом. Сподіваюся, що нове керівництво України буде утримуватися від кроків, здатних дестабілізувати ситуацію в регіоні», - сказав під час зустрічі з групою українських журналістів спікер нагорно-карабахського парламенту Ашот Гулян. Нагадаємо, тільки у 2009 році Україна здійснила поставки до Азербайджану 29 БТР-70, 29 одиниць 122-міліметрових самохідних гаубиць 2C1 «Гвоздика» і 6 одиниць 152-міліметрових самохідних гаубиць 2С3 «Акація», один навчально-бойовий винищувач МіГ-29УБ, 11 вертольотів Мі-24. Президент республіки Азербайджан Ільхам Алієв неодноразово заявляв, що його країна продовжує війну за відновлення територіальної цілісності. Збройне протистояння між Вірменією та Азербайджаном через Нагірний Карабах почалося у 1991 році, коли у Нагірно-Карабахській автономній області (НКАО), що входила до Азербайжанської РСР, був проведений референдум про статус НКР. Переважна більшість учасників референдуму висловилися за незалежність регіону, однак референдум не був визнаний міжнародною спільнотою. Вірменія підтримала республіку, і у 1991 розгорівся військовий конфлікт, що завершився у травні 1994 року підписанням домовленостей про перехід до режиму припинення вогню і початку мирних переговорів під егідою Мінської групи ОБСЄ і за співголовуванням Росії, Франції і США. Детальніше читайте у статті Володимира Кравченка «Заморожена вибухонебезпечність» у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі