Спека в Україні: МОЗ рекомендує збільшити обідню перерву на три-чотири години

Поділитися
У зв'язку з аномально спекотною погодою в Україні міністерство охорони здоров'я видало рекомендації щодо того, як послабити несприятливий вплив високої температури у житлових і громадських будівлях, а також офісних приміщеннях. Відомство, зокрема виступило за збільшення обідньої перерви працівників до трьох-чотирьох годин на день.
У зв'язку з аномально спекотною погодою в Україні міністерство охорони здоров'я видало рекомендації щодо того, як послабити несприятливий вплив високої температури у житлових і громадських будівлях, а також офісних приміщеннях. Відомство, зокрема виступило за збільшення обідньої перерви працівників до трьох-чотирьох годин на день. Про це повідомляє прес-служба МОЗ. Так, медики у спеку рекомендують застосовувати сонцезахисні пристрої на вікнах, локальні та звичайні електричні кондиціонери, централізовані системи кондиціонування, охолодження та вентиляції у приміщеннях. Окрім того, Мінохоронздоров'я наполягає на адміністративному регулюванні режиму праці (скороченні робочого дня, зміні його початку і закінчення).Також, медики рекомендують збільшити обідню перерву працівників до трьох-чотирьох годин, виключивши роботу у спекотний період із 13 до 16 години. Працівникам із хронічною патологією, особливо серцево-судинної системи, рекомендують проконсультуватися з лікарем. Окрім того, Мінохоронздоров'я наполягає на забезпеченні робочих якісною і прохолодною водою. Нагадаємо, минулого тижня начальник гідрометцентру України Микола Кульбіда заявив, що спека в Україні протримається як мінімум до середини серпня. За його словами, у серпні має відзначатися найвища у цьому році температура повітря, яка може досягти позначки у 40-42 градуси в більшості регіонів, за винятком західних областей. Раніше влада Києва вже погодила перелік заходів, які покликані забезпечити киянам належні умови праці під час спеки. Зокрема, передбачено, що температура у робочих приміщеннях не повинна перевищувати +28 градусів.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі