Союз журналістів Росії: З 1991 року в країні вбито понад 300 журналістів

Поділитися
Понад 300 журналістів вбито у Росії за останні 20 років, при цьому, у більшості випадків, виконавці і замовники залишилися непокараними, повідомив голова Союзу журналістів Росії Всеволод Богданов.
Понад 300 журналістів вбито у Росії за останні 20 років, при цьому, у більшості випадків, виконавці і замовники залишилися непокараними, повідомив голова Союзу журналістів Росії Всеволод Богданов."З 1991 року понад 300 вбитих журналістів, і щодо більшої частини з них ми не знаємо, хто вбив, хто замовив", - сказав В.Богданов на прес-конференції в середу. Зі свого боку, член Громадської палати, правозахисник Олександр Брод повідомив, що в минулому році 57 журналістів у Росії піддалися насильству. Він зазначив, що досі не розкрито найгучніші вбивства журналістів за останні 20 років - Владислава Лістьєва, Ганни Політковської, Анастасії Бабурової. На думку Брода, злочинці, які нападають на журналістів, відчувають безкарність за скоєне, оскільки ці злочини часто не розкриваються. "Безкарність породжує нову безкарність, нові злочини. Життя і професія журналіста знецінилася. Це абсолютно неприпустимо", - підкреслив Брод. На його думку, необхідно скласти перелік усіх журналістів, які піддалися нападу в Росії за останні 15-20 років і по кожному з цих інцидентів отримати інформацію від генерального прокурора та керівника Слідчого комітету, яка має бути публічно оприлюднена.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі