Сомалійські пірати захопили японське судно "Izumi"

Поділитися
Сомалійські пірати захопили японське вантажне судно "Izumi" із 20 членами екіпажу на борту. Відомо, що всі моряки є громадянами Філіппін. Про це у понеділок, 11 жовтня, повідомив представник європейської антипіратської місії EU NAVFOR Пер Клінгвелл.
Сомалійські пірати захопили японське вантажне судно "Izumi" із 20 членами екіпажу на борту. Відомо, що всі моряки є громадянами Філіппін. Про це у понеділок, 11 жовтня, повідомив представник європейської антипіратської місії EU NAVFOR Пер Клінгвелл.За його словами, захоплене судно йшло під прапором Панами. Представник EU NAVFOR додав, що власники "Izumi" звернулися до уповноважених органів після того, як напередодні вдень отримали автоматичний сигнал SOS з корабля, що могло свідчити про захоплення судна піратами. Незабаром на перехоплення був скерований датський військовий корабель, який мав розвідати ситуацію і по можливості встановити контакт із капітаном японського судна. Отримані дані свідчать про те, що судно захоплене піратами і прямує у бік Сомалі. За даними антипіратської місії, у даний момент "Izumi" знаходиться у 170 км від столиці цієї держави м.Могадішо. За словами представників Міністерства транспорту Японії, судно, яке належить NYK-Hinode Line Ltd., прямувало за маршрутом Сінгапур-Момбаса (портове місто у Кенії). На даний момент не вдалося встановити, що саме перевозив японський корабель. Нагадаємо, африканська держава Сомалі розташована на вході до Аденської затоки, що сполучає Червоне море та Індійський океан, а тому що є одним з найбільш завантажених морських шляхів на планеті. З 1991 р. - із моменту повалення режиму президента Сіада Барре - Сомалі не має централізованого уряду, державу поділено на кілька областей, де правлять різні злочинні і екстремістські угруповання. На цьому фоні в країні процвітають піратство та викрадення людей. 12 вересня озброєні пірати напали на судно Salma недалеко від узбережжя Камеруну, і захопили чотирьох членів команди. Судно йшло під прапором Британських Віргінських островів і знаходилося на рейді порту Дуала (Камерун). Пірати атакували відразу три кораблі, які стояли в порту Дуала. Озброєні люди піднялися на борт суховантажа і забрали з собою капітана, його помічника, боцмана і кока. Всього на борту знаходилися 10 членів екіпажу - серед них один росіянин, решта українці», - наголошується в повідомленні. Міністерство закордонних справ України раніше зверталося до МЗС Камеруну із проханням посприяти у звільненні захоплених у полон українців із судна Salma. Також, 27 вересня сомалійські пірати звільнили суховантаж Lugela з українським екіпажем, який був захоплений минулої суботи.

За матеріалами РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі