Смирнов: Для ПМР буде достатньо визнання незалежності з боку РФ, України і Білорусі

Поділитися
© cd-crimea-2011.virtual.crimea.ua
Придністров'я продовжить домагатися міжнародного визнання своєї незалежності і вважає достатнім, якщо незалежність Придністровської Молдавської Республіки (ПМР) визнають Російська Федерація, Україна і Білорусь. Про це заявив у середу, 1 вересня, президент Придністров'я Ігор Смирнов на прес-конференції, присвяченій 20-річчю утворення ПМР.
Придністров'я продовжить домагатися міжнародного визнання своєї незалежності і вважає достатнім, якщо незалежність Придністровської Молдавської Республіки (ПМР) визнають Російська Федерація, Україна і Білорусь. Про це заявив у середу, 1 вересня, президент Придністров'я Ігор Смирнов на прес-конференції, присвяченій 20-річчю утворення ПМР.Він відзначив, що Придністров'я зацікавлене у розвитку зв'язків з усіма державами світу, проте пріоритетними для нього є відносини з прилеглими країнами СНД, і тому в плані перспектив міжнародного визнання Придністров'я для Тирасполя достатньо буде визнання ПМР з боку Росії, України та Білорусі. Серед позитивних зрушень у даному напрямку глава ПМР зазначив зміну влади в Україні, у результаті чого, за його словами, з'явилися перспективи подолання наслідків політики Києва, яка велася за колишнього політичного режиму стосовно Придністров'я. Говорячи про реалізацію волі придністровського народу про спільний розвиток з Російською Федерацією, висловлену жителями Придністров'я на референдумі 17 вересня 2006 року, Смирнов відзначив, що продовжується гармонізація придністровського і російського законодавств. До теперішнього часу дану процедуру пройшли 79 основоположних законодавчих актів ПМР. Говорячи про можливі варіанти політичного врегулювання молдавсько-придністровського конфлікту, президент ПМР зазначив, що було б невірно застосовувати до даного регіону ті варіанти, які свого часу застосовувались в інших куточках земної кулі. При цьому він відкинув можливість входження Придністров'я до складу Молдови, зауваживши, що «територія нинішнього Придністров'я ніколи не входила до складу ані Молдавського князівства, ані Бессарабської губернії». «Ми різні у всіх відносинах», - зауважив Смирнов, підкресливши, що головним досягненням минулого двадцятиріччя є збереження у Придністровській Молдавській Республіці спільноти різних народів. Нагадаємо, раніше «Дзеркало тижня» писало про те, що у Києві з неофіційним візитом побував лідер Придністров'я Смирнов. У Києві він провів зустріч з керівником українського зовнішньополітичного відомства Костянтином Грищенком. «Незважаючи на райдужні надії придністровського керівництва з приводу перемоги Віктора Януковича на президентських виборах, Ігоря Смирнова в Україні приймати не поспішали. Більше того, президент України неодноразово заявляв про те, що Київ виступає за якнайшвидше врегулювання замороженого конфлікту виключно на основі територіальної цілісності Молдови», - писало «ДТ».

За матеріалами РБК

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі