Слідство виключає політичну версію вибуху в Запоріжжі

Поділитися
У даний момент слідство розглядає три версії події у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі, при цьому політична поки виключається. Про це у четвер, 29 липня, повідомив прокурор Запорізької області В'ячеслав Павлов.
У даний момент слідство розглядає три версії події у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі, при цьому політична поки виключається. Про це у четвер, 29 липня, повідомив прокурор Запорізької області В'ячеслав Павлов. «Політичну версію ми поки що абсолютно виключаємо ... В усякому разі, ніяких заяв про взяття на себе відповідальності за цей злочин ані від приватних осіб, ані від громадських чи політичних груп, партій чи об'єднань до правоохоронних органів поки не надходило», - розповів він. За словами В'ячеслава Павлова, розшукуваним підривником, ймовірно, може бути психічно хвора людина або громадянин, якого спонукали на вчинення злочину проблеми побутового характеру. Серед можливих версій: міжособистісні відносини або протиріччя на побутовому грунті з настоятелем храму. Павлов повідомив, що у даний час обласне Управління внутрішніх справ спільно з Управлінням Служби безпеки України в Запорізькій області перевіряють усі релігійні установи міста на можливість причетності до злочину. При цьому прокурор Запорізької області уточнив, що в храмі вибухнув саморобний вибуховий пристрій, виготовлений з металевої каструлі діаметром 18 сантиметрів, алюмінієвої пудри-«серебрянки» і селітри. В'ячеслав Павлов відзначив, що еквівалент вибухового пристрою у тротиловому еквіваленті становив 200 грам, а не 500, як напередодні заявив губернатор області Борис Петров. «500 грам у тротиловому еквіваленті - там би не залишилося ні даху, нічого», - сказав прокурор. При цьому Павлов відзначив, що правоохоронці «на 99,9%» виключають використання виготовленої в промислових умовах вибухівки та професійного вибухового пристрою. Вибухотехніки поки продовжують роботу на місці події. Окрім того, за свідченнями постраждалих і парафіян церкви, вибуховий пристрій лежав у храмі приблизно з 14:00 середи. Сам вибух прогримів близько 16:22. «Його бачили, але ніхто уваги не звертав», - відзначив прокурор. Вибух у запорізькому Свято-Покровському храмі (УПЦ Московського патріархату) прогримів вдень у середу, 28 липня. У результаті постраждали вісім людей, загинула 80-річна черниця Людмила. Як повідомили увечері 28 липня в ЦГЗ ГУ МВС у Запорізькій області, за фактом вибуху у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох людей) При цьому міліція розглядає низку версій вибуху, у тому числі терористичного акту. У зв'язку з інцидентом президент Віктор Янукович у четвер провів зустріч з керівництвом правоохоронних органів. На ній голова держави закликав негайно розкрити справу про вибух в Запоріжжі.

За матеріалами: Репортер Запорожья

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі