Складено рейтинг українців, які внесли найбільший особистий внесок у розвиток національної безпеки

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Центр досліджень армії, конверсії і роззброєння та інформаційне агентство УНІАН шляхом експертного опитування сформували рейтинг українців, які внесли найбільший особистий внесок у зміцнення національної безпеки упродовж останнiх п'яти рокiв.
Центр досліджень армії, конверсії і роззброєння та інформаційне агентство УНІАН шляхом експертного опитування сформували рейтинг українців, які внесли найбільший особистий внесок у зміцнення національної безпеки упродовж останнiх п'яти рокiв.Перші три рядки у рейтингу займають В'ячеслав Богуслаєв (генеральний директор-голова правління ВАТ «Мотор Січ»), Анатолій Гриценко (голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони) та Юрій Рябкін (генеральний директор ДАХК «Топаз», підприємства-виробника станцій пасивної радіоелектронної розвідки «Кольчуга-М»). На четвертій і п'ятій позиціях - Дмитро Ківа (генеральний конструктор АНТК ім. Антонова, розробник літаків спеціального призначення), і Олег Коростельов (генеральний конструктор ДККБ «Луч», розробник високоточних засобів ураження). До другої п'ятірки рейтингу потрапили Михайло Борисюк (генеральний конструктор України із створення бронетанкової техніки та артилерійських систем, начальник ХКБМ ім. Морозова), Володимир Горбулін (екс-директор Інституту проблем національної безпеки при РНБОУ), Юрій Алексєєв (генеральний директор Національного космічного агентства України) , Сергій Бондарчук (колишній генеральний директор ДК «Укрспецекспорт») і Микола Маломуж (екс-керівник Служби зовнішньої розвідки України). На думку одного з ініціаторів опитування, головного редактора УНІАН Олександра Харченка отримані результати свідчать про те, що навіть у поданні експертів нацбезпека поки що асоціюється виключно зі своєю військовою компонентою. «Список обраних до першої десятки свідчить, що національна безпека у нас все ще асоціюється переважно з військовими символами. Те, що творці зброї виявляються сильнішими за стратегів, щонайменше у сприйнятті експертів, викликає певну тривогу. Але це явне свідчення, що на стратегічному рівні системи безпеки в Україні є великі проблеми», - констатував Харченко. На думку Валентина Бадрака із Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, результати опитування свідчать про вкрай низьку довіру експертного співтовариства до Збройних сил країни. «Дивує, що до десятки тих, хто зробив внесок у сферу національної безпеки не потрапив жоден військовий стратег, жоден професійний представник армії, ні одна людина, яка у рамках займаної посади будувала національну оборону і відповідала за неї. Більше того, згідно з експертною довірою, взагалі до списку згаданих експертами потрапив тільки один військовий генерал. Це Олександр Кузьмук, який опинився на 16-й позиції», - констатував Бадрак. Рейтинг був сформований шляхом опитування більше сорока недержавних експертів із числа військових аналітиків, керівників недержавних мозкових трестів, колишніх чиновників силових відомств, журналістів і представників недержавних оборонно-промислових структур. Детальніше про рейтинг читайте у свіжому номері «Дзеркала тижня».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі