Швейцарський банкір має намір видати WikiLeaks таємниці офшорів

Поділитися
Колишній менеджер одного зі швейцарських банків Рудольф Ельмер передасть сайту WikiLeaks дані про рахунки в офшорних банках двох тисяч осіб і корпорацій.

На думку Рудольфа Ельмера, ці відомості говорять про масове звільнення від податків. Передати інформацію, записану на CD, він планує у Лондоні 17 січня за два дні до того, як повинен буде з'явитися перед судом у Швейцарії за звинуваченням у крадіжці банківської інформації.

На дисках, за словами Рудольфа Ельмера, містяться дані про рахунки приблизно 40 політиків.

Рудольф Ельмер був звільнений зі швейцарського банку Julius Baer у 2002 році через підозри у крадіжці інформації. Він відомий як один із найбільш послідовних критиків діяльності міжнародних фінансових інститутів. У Швейцарії його звинувачують у порушенні законодавства про банківську таємницю, підробці документів і надсиланні послань з погрозами двом співробітникам Julius Baer. Банк заперечує, що порушував закон і наполягає на тому, що Рудольф Ельмер «переробив» отримані ним документи.

У 2008 році Рудольф Ельмер вже передавав подібну інформацію WikiLeaks. За відомостями видання, як і тоді, оприлюднити конкретні імена не планується.

Сайт WikiLeaks здобув світову популярність у квітні 2010 року, коли опублікував засекречений відеозапис обстрілу американцями з вертольота журналістів в околицях Багдада. Потім були опубліковані ще десятки тисяч документів, пов'язані з війнами в Іраку і Афганістані. 28 листопада сайт почав публікацію 250 тисяч депеш дипломатичного корпусу США. У даний час засновник сайту Джуліан Ассанж знаходиться у Великобританії. На 7 і 8 лютого призначено слухання про його екстрадицію до Швеції, де Джуліана Ассанжа підозрюють у сексуальних домаганнях.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі