Шторм перервав роботи з очищення Мексиканської затоки

Поділитися
Американський уряд розпорядився евакуювати всі судна, що ведуть роботи з очищення Мексиканської затоки від нафти. Як повідомляє представник Берегової охорони, це викликано тим, що до регіону наближається сильний шторм.

Американський уряд розпорядився евакуювати всі судна, що ведуть роботи з очищення Мексиканської затоки від нафти. Як повідомляє представник Берегової охорони, це викликано тим, що до регіону наближається сильний шторм.

Встановити над пошкодженою свердловиною захисний купол так і не встигли - кажуть, на це потрібно ще кілька днів. Більше того, інженери побоюються, що через шторм відновиться витік пального у море - тоді вийде, що вся виконана за останні тижні робота була даремною.

Раніше компанія BP отримала від влади офіційний дозвіл продовжити тестування купола над аварійної свердловиною у Мексиканській затоці ще на 24 години. Повідомлялося, що тестування продовжиться, незважаючи на виявлення п'яти джерел протікання нафти навколо перекритої свердловини. «Ми поки не отримали жодної важливої інформації про здатність заглушки витримувати тиск», - сказав представник влади, пояснюючи рішення надати BP ще трохи часу.

Адмірал у відставці Тед Аллен, який керує урядовими зусиллями із ліквідації наслідків аварії і координацією взаємодії з ВР, зазначив, що «група федеральних експертів отримала відповіді» на запитання, які її цікавили у ході наради із представниками ВР. Окрім того, корпорація «підтвердила готовність виконувати свої зобов'язання з моніторингу» ситуації та своєчасного інформування влади США щодо ситуації. Тому влада погодилася надати ВР додатковий тестовий час.

Як повідомлялося раніше, в адміністрації президента США Барака Обами вважають, що поки немає приводу для занепокоєння у зв'язку з новим витоком нафти і газу зі свердловини у Мексиканській затоці. За словами відповідального за ліквідацію наслідків аварії на буровій платформі компанії BP адмірала Теда Аллена, незначний витік, що розпочався у неділю, поки не дає підстав знімати новий захисний купол на дні затоки. Аллен також відзначив, що зафіксоване у 3 км від місця робіт просочування нафти не має нічого спільного із проблемною свердловиною Deepwater Horizon.

Платформа Deepwater Horizon затонула у Мексиканській затоці біля узбережжя штату Луїзіана 22 квітня після вибуху і 36-годинної пожежі. У результаті інциденту загинули 11 людей.

Із цього моменту з пошкодженої свердловини на дні Мексиканської затоки щоденно виливалося від 35 тисяч до 60 тисяч барелів нафти на день.

За матеріалами «Росбалта»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі