Севастопольці вимагають грошей від ЧФ

Поділитися
© jourdom.ru
У Севастополі в понеділок, 11 жовтня, відбулася акція протесту, в якій взяло участь близько 60 працівників інженерно-будівельних частин Будівельного управління Чорноморського флоту Міноборони Росії. Група присутніх пікетувала адміністративний будинок цієї установи й вимагала погасити всі заборгованості по зарплаті, що існують. Про це повідомили ЗМІ.
У Севастополі в понеділок, 11 жовтня, відбулася акція протесту, в якій взяло участь близько 60 працівників інженерно-будівельних частин Будівельного управління Чорноморського флоту Міноборони Росії. Група присутніх пікетувала адміністративний будинок цієї установи й вимагала погасити всі  заборгованості по зарплаті, що існують. Про це повідомили ЗМІ. Згідно з повідомленнями, в руках люди тримали плакати з гаслами «Нас обікрало МО Росії!», «Російська вояччина влаштовує геноцид севастопольців», «Путін, віддай нашу зарплату», тощо. Борги, за словами пікетувальників, у деяких працівників тягнуться з листопада 2008 року. Звернення до командування Чорноморського флоту Російської Федерації «розбивалися» об «відписки» вищого складу флоту й правоохоронних органів РФ. Не відреагував на проблеми інженерів-будівельників і Президент РФ. Активісти особливо стурбовані тим, що зараз йде процес банкрутства підприємства. Так, на адміністративній будівлі підприємства замість вивіски «Будівельне управління ЧФ МО РФ» з’явилася табличка «Інженерно-будівельні частини ЧФ РФ». З цієї причини, пікетувальники розпочали підготовку до проведення акцій протесту, аж до голодування. Крім того, учасники пікету заявили про свій намір звернутися за допомогою до голови Севастопольської міської державної адміністрації Валерія Саратова. Ніхто з будівлі до пікетників не вийшов. У свою чергу Саратов, відповідаючи на запитання журналістів про ситуацію з робітниками-будівельниками, заявив, що має намір підняти це проблемне питання в ході робочої зустрічі з командувачем ЧФ РФ віце-адміралом Володимиром Корольовим. За твердженням Валерія Саратова, він «це питання піднімав у своєму листі на ім'я Президента Росії Дмитра Медведєва», яке вручив главі Російської державі 4 жовтня в ході російсько-українського саміту в Геленджику. Глава міськї адміністрації додав, що «заборгованість по Будівельному управлінню - 10 млн грн». Також Саратов уточнив, що «безвихідність питання полягає в тому, що сьогодні це підприємство нічим уже не володіє. Ось ці до кінця неврегульовані господарські відносини російського флоту й Севастополя у цьому відображаються. Тому що земля знаходиться в оренді в Росії ... а все майно, яке знаходиться на цій землі, є українським». За словами глави Севастополя, у нього призначено зустріч з командувачем ЧФ РФ, «будемо думати, як виходити з цієї ситуації».

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі