Севастопольські службовці ЧФ РФ оголосили голодування через борги із зарплати

Поділитися
29 співробітників «172-го окремого конструкторсько-технічного бюро Чорноморського флоту Міністерства оборони РФ» оголосили безстрокове голодування на знак протесту проти невиплати заробітної плати. 22 з них - громадяни України.
29 співробітників «172-го окремого конструкторсько-технічного бюро Чорноморського флоту Міністерства оборони РФ» оголосили безстрокове голодування на знак протесту проти невиплати заробітної плати. 22 з них - громадяни України.За півтора року підприємство заборгувало своїм працівникам майже 2 200 тисяч гривень, повідомила напередодні Севастопольська регіональна державна телерадіокомпанія. За інформацією ТРК, протестуючі передали до телерадіокомпанії зроблені ними фотографії, оскільки, за їх твердженням, представників українського телебачення до будівлі бюро не пускають. Як повідомила в інтерв'ю ТРК профспілковий лідер трудового колективу Людмила Наквасіна, про ситуацію, що склалася, профком, командування флоту і керівництво міста повідомляли до багатьох російських та українських інстанцій, «але нам взагалі жодної відповіді не дали». За словами Наквасіної, «сам командувач написав кілька листів, голова міста Валерій Саратов написав 8 листів, сам особисто звертався до президента РФ Дмитра Медвєдєва і прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна, але поки ніяких рішень немає». ТРК також повідомила, що за останні півтора року частина працівників підприємства вже звільнилася, проте вихідної допомоги їм не видають, тому, згідно з КЗпП, працівники продовжують значитися на підприємстві як «мертві душі». Співробітники бюро також стверджують, що рік тому їх попередили у Міністерстві оборони Росії про швидку ліквідацію підприємства, проте офіційних документів людям не показують. Телерадіокомпанія також повідомила, що керівництво підприємства від коментарів відмовляється. Як повідомлялося, 12 жовтня працівники Будуправління ЧФ Міноборони Росії, що так і не дочекалися виплати зарплат, які вони перестали отримувати з 2008 року, провели у Севастополі біля будівлі Інженерно-будівельних частин Чорноморського флоту Російської Федерації мітинг з вимогою розрахуватися. За словами командувача ЧФ РФ віце-адмірала Володимира Корольова, проблему із заборгованістю перед підприємством ЧФ він виклав у листі на ім'я президента Росії Дмитра Медвєдєва, який вручив главі держави Росії 4 жовтня під час російсько-українського саміту в Геленджику.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі