Сенатори написали Обамі лист з проханням натиснути на Махмуда Аббаса

Поділитися
Сенат США надіслав президентові Бараку Обамі лист, у якому запевнив у необхідності вплинути на главу Палестинської автономії Махмуда Абасса. Вплив має бути спрямовано на продовження переговорів між Палестиною й Ізраїлем. Під цим листом поставили підписи 87 зі 100 сенаторів. Про це в понеділок, 27 вересня, повідомили місцеві ЗМІ.
Сенат США надіслав президентові Бараку Обамі лист, у якому запевнив у необхідності вплинути на главу Палестинської автономії Махмуда Абасса. Вплив має бути спрямовано на продовження переговорів між Палестиною й Ізраїлем. Під цим листом поставили підписи 87 зі 100 сенаторів. Про це в понеділок, 27 вересня, повідомили місцеві ЗМІ. У листі особливу увагу приділено тому, щоб жоден з трьох учасників переговорів, які стартували в Сполучених Штатах Америки 2 вересня, не вийшов з них. Крім того, сенатори порадили сторонам не погрожувати стосовно припинення діалогу. Автори листа висловили впевненість у тому, що результатом нового етапу переговорів має стати підписання мирної угоди, яка врахує інтереси обох сторін, в тому числі забезпечить державну безпеку Ізраїлю. Тим часом, президент Палестини заявив пресі, що не прийняв остаточного рішення щодо продовження своєї участі в переговорах. Причиною вагань стало відновлення будівництва на західному березі річки Йордан, розпочатого Ізраїлем. За словами Абасса, для затвердження своєї остаточної позиції він має провести наради з керівництвом ФАТХ й Організації визволення Палестини. Крім того, він має намір зустрітися з міністрами закордонних справ ряду арабських країн. Планують, що після цієї зустрічі, яку заплановано на 4 жовтня, лідер Палестини оголосить про своє рішення. Раніше президент Палестинської автономії неодноразово заявляв, що вийде з процесу переговорів, якщо Ізраїль не продовжить мораторій на будівництво на західному березі. Єврейські поселення, розташовані на західному березі Йордану, є одним з ключових питань у палестино-ізраїльському конфлікті. Палестинці вимагають вивести поселення з цієї території, євреї ж наполягають на своєму праві там жити. У 2009 році ізраїльська влада наклала тимчасову заборону на будівництво нових споруд на західному березі, яка закінчилася 26 вересня 2010 року. Незважаючи на вимоги палестинської адміністрації, підтримані владою США, Ізраїль відмовився продовжити мораторій.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі