Сенат США затвердив керівництво розвідки і Центрального командування

Поділитися
Сенат США затвердив на посаду голови національної розвідки генерала Джеймса Клеппера, а на посаду голови Центрального командування - генерала Джеймса Маттіса.

Сенат США затвердив на посаду голови національної розвідки генерала Джеймса Клеппера, а на посаду голови Центрального командування - генерала Джеймса Маттіса.

Відставний генерал ВВС Клеппер із 2001 по 2006 рік очолював Національне агентство супутникової розвідки США, а перед цим - розвідуправління Міноборони.

Президент США Барак Обама висунув кандидатуру Клеппера на посаду голови розвідки у червні. Джеймс Клеппер стане четвертим за рахунком головою цього відомства, змінивши Денніса Блера, який подав у відставку після 16-ти місяців перебування на цій посаді. Відхід Блера пов'язували з декількома невдачами підконтрольних йому відомств у сфері національної безпеки: зокрема, службу розвідки звинувачували у нездатності запобігти спробам терактів на Таймс-сквер і на борту американського літака, а також у нападі на військову базу у Форт-Худ. Клеппер також піддавався критиці адміністрацією Обами і конгресом за невдачі і промахи в координації інформаційного обміну між агентствами і відомствами.

Окрім того, сенат затвердив генерала Джеймса Меттіса на посаду голови Центрального командування збройних сил США. На цій посаді Меттісу треба буде керувати військовими операціями на Близькому Сході, в Афаністані та Іраку. Раніше головою Центрального командування збройних сил США був генерал Девід Петреус. Нині він обіймає посаду командувача коаліційними силами в Афганістані, що звільнилася після відходу генерала Стенлі Маккрістала, який зі скандалом пішов з посади після публікації матеріалу в журналі Rolling Stone у червні 2010 року.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі