СБУ звинувачує історика у «підготовці до розголошення держтаємниці»

Поділитися
Службою безпеки України порушено кримінальну справу за фактом «приготування до розголошення співробітником СБУ відомостей, що становлять державну таємницю» стосовно директора Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» (Львів) Руслан Забілого, повідомили у прес-центрі СБУ.
Службою безпеки України порушено кримінальну справу за фактом «приготування до розголошення співробітником СБУ відомостей, що становлять державну таємницю» стосовно директора Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» (Львів) Руслан Забілого, повідомили у прес-центрі СБУ."Встановлено, що співробітник СБУ Забілий Р.В. з метою передачі третім особам несанкціоновано зібрав відомості, що становлять державну таємницю. 8 вересня 2010 після приїзду зі Львова до Києва він був затриманий із цими відомостями. Зараз встановлюється коло осіб, яким призначалася зазначена інформація". Як повідомляло «ДТ», співробітники Служби безпеки України 8 вересня затримали на 14 годин вченого, директора Львівського Національного музею меморіалу пам'яті жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" Руслана Забілого. В ексклюзивному коментарі УНІАН Забілий повідомив, що співробітники СБУ без його дозволу вилучили у нього ноутбук і два жорсткі диски, де зберігався весь масив матеріалів, що стосуються діяльності ОУН-УПА. "Співробітники СБУ дозволили мені здійснити два дзвінки дружині, і, вимагаючи віддати матеріали з комп'ютера, радили подумати про сім'ю", - повідомив він. Забілий також заявив, що співробітники СБУ, серед іншого, питали його, як він ставиться до Голодомору, чому він займався темою УПА, і радили піти працювати шкільним вчителем.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі