СБУ підтвердила факт затримання колишнього заступника голови «Нафтогазу»

Поділитися
Служба безпеки України у п'ятницю, 9 липня, офіційно підтвердила факт затримання колишнього першого заступника голови НАК «Нафтогаз» Ігоря Діденка.
Служба безпеки України у п'ятницю, 9 липня, офіційно підтвердила факт затримання колишнього першого заступника голови НАК «Нафтогаз» Ігоря Діденка.Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-центр відомства. Раніше у п'ятницю про арешт Ігоря Діденка повідомила прес-служба БЮТ, однак в СБУ не підтверджували цю інформацію. Колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко сьогодні має намір провести екстрений брифінг у зв'язку із затриманням екс-заступника голови «Нафтогазу». Тим часом, у БЮТ вже назвали затримання Діденка шантажем опозиції з боку голови СБУ Валерія Хорошковського. «Оскільки їм не вдалося зламати офіцера Макаренка, який зараз перебуває у камері з шістьма обвинуваченими у вбивствах, у згвалтуваннях, з тим же відомим «колядником» [Ігорем] Зваричем. Зрозуміло, що все це робилося з однією метою - морально та фізично зламати Макаренка. Це їм не вдалося», - заявив заступник голови фракції блоку у Верховній Раді Сергій Соболєв. За його словами, тепер таку схему намагаються використовувати проти колишнього заступника голови «Нафтогазу». «Діденко витримав два роки у німецькій тюрмі і з піднятою головою вийшов звідти, довівши свою невинність. Я думаю, і нинішній владі не вдасться зламати його», - сказав народний депутат. Нагадаємо, що Стокгольмський арбітражний трибунал 8 червня виніс рішення, якими зобов'язав «Нафтогаз» повернути компанії «РосУкрЕнерго» 11 млрд кубометрів газу, а також передати їй 1,1 млрд кубометрів газу в якості компенсації. Окрім того, суд зобов'язав «Нафтогаз» виплатити «РосУкрЕнерго» 197 млн дол за порушення контракту. Того ж дня, 8 червня, СБУ порушила кримінальну справу за фактом нанесення збитків державі Україна у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу. Колишнього першого заступника голови правління «Нафтогазу» Ігоря Діденка 16 червня було залучено за «стокгольмською справою» у якості підозрюваного. Із нього взято підписку про невиїзд. Стосовно колишнього голови Державної митної служби Анатолія Макаренка було порушено кримінальну справу за статтею «службова недбалість». Печерський районний суд Києва 24 червня прийняв рішення про його арешт на два місяці. Голова опозиційного уряду Юлія Тимошенко заявила про неправомірність рішення Стокгольмського суду щодо «РосУкрЕнерго».

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі