СБУ перевіряє співпрацю недержавних організацій з фондом "Відродження"

Поділитися
СБУ перевіряє співпрацю Міжнародного фонду "Відродження" з громадськими організаціями Київської області. Про це у вівторок повідомив виконавчий директор МВФ Євген Бистрицький.

СБУ перевіряє співпрацю Міжнародного фонду "Відродження" з громадськими організаціями Київської області. Про це у вівторок повідомив виконавчий директор МВФ Євген Бистрицький.

"До кількох громадських організацій Київської області, які виконують проекти, що фінансуються фондом "Відродження", звернулися співробітники СБУ із запитом інформації щодо цілей та завдань проектів, їх фінансової складової і оцінки їхнього впливу на передвиборну ситуацію в Україні", - повідомив він.

"Оскільки жоден з проектів не має політичної складової, зустріч на цьому і закінчилася", - додав він.

Водночас Бистрицький наголосив, що "МФВ згідно з його Статутом не має права підтримувати ініціативи жодної політичної партії".

Також фонд звертає увагу на те, що під час виборів він "ніколи не підтримував ініціативи, які були спрямовані на щось інше, ніж на чесність і свободу волевиявлення".

"Якщо ми й будемо підтримувати громадські організації під час виборів восени 2010 року, то ця підтримка буде направлятися саме на такі позапартійні ініціативи", - підкреслив Бистрицький.

"Якщо б СБУ скеровувало власні сили, накопичені за рахунок виборців-платників податків, на те, щоб дійсно забезпечити чесність виборів, невикористання адмінресурсу тощо, то такі фонди, як наш, могли б із набагато більшою користю направляти звільнені фінансові ресурси на розвиток відкритого, некорумпованого, демократичного суспільства", - підкреслив він.

За матеріалами «Української правди»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі