Саркозі вважає обурливою критику єврокомісара

Поділитися
Президент Франції Ніколя Саркозі в четвер, 16 вересня, назвав обурливими слова єврокомісара з юстиції Вівіан Редінг, яка досить з недвозначною критикою висловилась про дії офіційного Парижа щодо депортації циган.
Президент Франції Ніколя Саркозі в четвер, 16 вересня, назвав обурливими слова єврокомісара з юстиції Вівіан Редінг, яка досить з недвозначною критикою висловилась про дії офіційного Парижа щодо депортації циган."Я не думала, що Європі доведеться знову зіштовхнутися з подібною ситуацією після Другої світової війни", - заявила Редінг, що представляє Люксембург. Вона призвала Європейську комісію вплинути на Францію юридичними методами. Ніколя Саркозі на прес-конференції в Брюсселі, де зараз проходить саміт Євросоюзу, сказав: "Дивно чути, як хтось говорить таке, робить спрощення, що боляче б'ють і шокують моїх громадян. Я президент Франції, й не можу дозволити ображати мою країну". Також він додав, що демонтаж циганських таборів буде тривати й надалі. За словами голови Франції, зараз із території країни "прибрано" 199 таких поселень. Загалом у них проживає близько 5400 людей. Після таких заяв Ніколя Саркозі комісар з юстиції сказала, що шкодує про те, як було інтерпретовано її заяву. Проте Сарказі ці слова не задовольнили. У свою чергу голова Єврокомісії Жозе Мануел Барозу намагається дистанціюватися від порівняння Редінг щодо Другої світової війни. "Те чи інше висловлювання, виголошене в запалі суперечки, може призвести до непорозумінь, - сказав він. - Редінг не прагнула проводити паралелей між тим, що сталося під час Другої світової війни, і сьогоднішнім днем". Голова Єврокомісії закликав сторони стати на шлях конструктивного діалогу.

За матеріалами Би-Би-Си

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі